Sari la conținut

Poză

Osciloscop Madell CA8016

osciloscop

  • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
67 răspunsuri în acest subiect

#1
Mihai3

Mihai3

    Premium User

  • Tehnium Azi
  • 731 postari
  • Resedinta:Satu Mare

Buna ziua. Am achizitionat un osciloscop Madell CA8016 si am observat urmatoarea problema: daca selectez 5mV imi apare pe ecran o forma de unda ciudata, care cred ca nu trebuie sa fie acolo. 

Va rog sa imi spuneti daca este normal sau nu sa afiseze aceasta forma de unda ? 

Nu prea as vrea sa intervin in interiorul osciloscopului.

Am incercat si cu alta sonda si rezultatul este acelasi. 

Multumesc anticipat. 

 

1. Cu sonda conectata si masa sondei legata la + de la sonda, afiseaza astfel: Fișier atașat  IMG_20150323_134256.jpg   64,98K   0 descărcări

Fișier atașat  IMG_20150323_134308.jpg   64,45K   1 descărcări

 

2. Cu sonda conectata si fara sa conectez masa sondei la + de la sonda:

Fișier atașat  IMG_20150323_134351.jpg   63,3K   1 descărcări

 

3. Fara sonda:

Fișier atașat  IMG_20150323_141413.jpg   71,3K   2 descărcări

 

 



#2
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 10.841 postari
  • Resedinta:Brasov

La 5mV are sensibilitate mare si capteaza brumul ambiental, dar daca cu acest Fișier atașat  01.jpg   7,69K   0 descărcări comutator in pozitia GND trasa este corecta, nu sunt probleme.



#3
Mihai3

Mihai3

    Premium User

  • Tehnium Azi
  • 731 postari
  • Resedinta:Satu Mare

comutator in pozitia GND trasa este corecta, nu sunt probleme.

Problema este ca atunci cand pun acel comutator pe GND, trasa iese "afara" din ecran, adica nu se mai vede. 

Daca reglez osciloscopul pe 5V si pun comutatorul pe GND atunci trasa urca putin mai sus fata de pozitia in care era, deci cred ca si atunci cand e pe 5mV si pun comutatorul pe GND, trasa urca mai sus si nu sa mai vede. 


Editat de Mihai3, 23 martie 2015 - 02:55 .


#4
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 10.841 postari
  • Resedinta:Brasov

 comutatorul pe GND, trasa urca mai sus si nu sa mai vede. 

Daca potentiometrul acesta este in pozitia Fișier atașat  Pozitie.jpg   2,95K   1 descărcări din figura(pintenul trebuie sa fie intre cele doua sageti) este normal, din el aduceti trasa pe mijloc cu comutatorul pe pozitia GND.



#5
Mihai3

Mihai3

    Premium User

  • Tehnium Azi
  • 731 postari
  • Resedinta:Satu Mare

Am incercat sa aduc trasa pe mijloc cu comutatorul pe GND, dar nu am reusit cu toate ca am rotit de potentiometru si la stanga si la dreapta de la un capat la altul. 

La fel se intampla si pe 5mV, pe 10mV si pe 20mV. Pe 50mV daca rotesc de potentiometru atunci reusesc sa aduc trasa pe mijloc. 


Editat de Mihai3, 23 martie 2015 - 03:07 .


#6
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 10.841 postari
  • Resedinta:Brasov

Atunci are o problema(nive CC) la amplificatorul Y.

Schema lui o aveti?


Editat de miron1947, 23 martie 2015 - 03:14 .


#7
Mihai3

Mihai3

    Premium User

  • Tehnium Azi
  • 731 postari
  • Resedinta:Satu Mare

Nu am schema. Am incercat sa o caut dar nu am gasit-o.

Am fost la cineva cine are osciloscop si am observat ca si acel osciloscop face la fel, doar ca trasa nu iese "afara" din ecran, doar se misca mai jos cand comutatorul este pus pe GND.  


Editat de Mihai3, 23 martie 2015 - 03:15 .


#8
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 10.841 postari
  • Resedinta:Brasov

 

 si acel osciloscop face la fel, doar ca trasa nu iese "afara" din ecran, doar se misca mai jos cand comutatorul este pus pe GND.  

Pai nu face la fel, din acel potentiometru se pozitioneaza referinta, in sus si in jos pe ecran, pozitionarea se face cu comutatorul pe pozitia GND(adica complet fara semanal).


Editat de miron1947, 23 martie 2015 - 03:22 .


#9
Mihai3

Mihai3

    Premium User

  • Tehnium Azi
  • 731 postari
  • Resedinta:Satu Mare

Daca las osciloscopul asa ce se poate intampla? Aceasta problema ce poate afecta? Pot aparea erori de masurare din cauza aceasta ?



#10
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 10.841 postari
  • Resedinta:Brasov

 Pot aparea erori de masurare din cauza aceasta ?

Da, nu aveti garantie la el?



#11
Mihai3

Mihai3

    Premium User

  • Tehnium Azi
  • 731 postari
  • Resedinta:Satu Mare

Nu am garantie. 



#12
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 10.841 postari
  • Resedinta:Brasov

Decopertati-l si faceti o inspectie vizuala, daca nu cumva de la potentiometrul de pozitie Y firele care pleaca ajung la un conector in placa amplificatorului Y si daca face contact corect in acesta.



#13
Mihai3

Mihai3

    Premium User

  • Tehnium Azi
  • 731 postari
  • Resedinta:Satu Mare

Am facut o inspectie vizuala, mi s-a parut ca unul din firele de la potentiometru nu este bine lipit, l-am dezlipit si l-am lipit la loc dar nu am rezolvat nimic, problema persista. 

Am incadrat cu rosu potentiometrul si locul unde este conectat la cablaj. 

Fișiere atașate (doar utilizatorii pot descarca fisiere)


Editat de Mihai3, 23 martie 2015 - 04:41 .


#14
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 10.841 postari
  • Resedinta:Brasov

Pozitionati cursorul(pozitie Y)pe mijlocul cursei si masurati fata de masa ce tensiuni aveti pe cosele lui.

Dar continuitatea firelor de la potentiometru in placa. ati verificat-o?


Editat de miron1947, 23 martie 2015 - 04:43 .


#15
Mihai3

Mihai3

    Premium User

  • Tehnium Azi
  • 731 postari
  • Resedinta:Satu Mare

Fata de masa (masa de la sonda, am pus o sonda de la multimetru pe masa de la sonda si una pe cablaj, unde sunt conectate firele de la potentiometru) sunt urmatoarele tensiuni:

1. 7,99V

2. 11,77V

3. 7,58V

 

Fișiere atașate (doar utilizatorii pot descarca fisiere)






0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc