Sari la conținut

Modificari transformator


DanielBull

Postări Recomandate

Salut ! 

Cine ma poate ajuta sa obtin tensiune simetrica din doua transformatoare identice la amperaj dar la voltaj unul 30 si altul 35 . Am inteles ca se pot lega intre ele , dar nu am priceput cum , cineva daca poate sa-mi explice , multumesc frumos !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ceea ce vreti dvs. sa faceti imi aduce aminte de o experienta de genul asta, pe cand eram la liceu sau student, cand am intrat in posesia a doua transformatoare identice de magnetofon, cu miez 2U, putere, nu mai retin exact dar cred ca 150VA fiecare. Desi transformatoarele erau facute de acelasi producator si identice in privinta tensiunilor si chiar a modelului transformatorului, dupa ce am conectat infasurarile primare in paralel (legand inceputul infasurarilor intre ele, idem sfarsitul lor) si secundarele inseriate (sfasitul unei infasurari de la un transformator legat de inceputul infasurari secundare a celuilalt transformator), deci, dupa vreo cateva ore de functionare, din motive care la vremea aia nu prea am stat prea mult sa le elucidez, unul din transformatoare s-a supraincalzit inadmisibil si a picat siguranta de pe alimentare. Au fost situatii cand acest tip de conexiune a reusit si functioneaza fara probleme dar totusi, merg pe ideea ca, mai bine un singur transformator. E mai safe din anumite privinte si ocupa si spatiul mai mic in carcasa. Asadar, mare atentie!

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am rezolvat cu egalitatea dintre ele , unul are 36.0V  celalalt 36.1V,36~2V. am mai gasit alt  transformator . Ambele arata fizic la fel , au  63VA , doresc sa le folosesc constructia unui amplificator cu TDA7294 , am cateva bucati primite de la cineva .

Editat de DanielBull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock