Sari la conținut

Invertor -48 DC la 220 AC


Elektrogen

Postări Recomandate

S-ar putea sa ajung acolo, ca asta m-o cam prins. O sa incerc sa refac traful original. Partea nasoala era ca infasurarea 1-2 era separat in doua (jumi-juma), fiind atat prima infasurare, cat si ultima pe traf. Sa-l refac asa? E critic? :ermm:

Pe moment, iau o pauza ca toata ziua cam asta am facut si simt ca devine cam mult. Iau si eu o pauza de 2-3 ore, apoi ma apuc sa refac traful cu 30 spire pe 1-2 si reduc rezistenta R816 la 22K, apoi vedem.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Traful era bobinat asa pentru un cuplaj mai bun si deci o tensiune inversa mai mica. Acum nu te mai intereseaza asta, tensiunea e mult mai mica iar tranzistorul va rezista cu siguranta. Tocmai de asta sugeram sa scoti o jumatate de primar (cea exterioara), era mai simplu si suficient cred.

 

Incearca totusi sa recuperezi traful, un nou flayback e la fel de complex ca traf, nu castigi in simplitate.

Editat de smilex
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am si eu surse auziliare la invertoarele facute de mine la 120v.

initial am folosit incarcatoare de 12 asa cum ereu, ca merg si la 120v dar aveam nevoie de cate 3, unul pentru partea primara, unul pentru modulatorul sinusoidal, si unul pentru protectie, ca protectia dezvoltata de mine cu alimentare flotanta e pe plus minusul l-am lasat bara continua pentru functionarea sigura, sa nu apara tensiuni tranzitorii pe drivere.

ulterior am facut cate o singura sursa de cate 20w maxi cu cate 4 secundare identice 3 de lucru si unul pentru alimentarea comenzii.

 

daca cititorul de tensiune este pe infasurarea care alimenteaza comanda, acest lucru ne scuteste un 431 si un optocuplor, aceasta trebuie sa fie infsurarea cea mai de la suprafata adica ultima considerind ca primarul e bobinat primul asta pentru o mai buna stabilizare a infasurarilor care nu sunt citite direct.

tensiunea maxima pe tranzistor e tensiunea de alimentare +tensiunea reflectata care este tensiune de iesire x raportul de trasformare, daca in primar sunt 30 spire si in secunar 10 tensiunea reflectata e de 36 v+tensiunea de alimentare 60v e caa 100v deci un tranzi la 200 e destul, dar la puteri din astea poate mrge si cu unul la 600 de 2-4 amperi dintr-o sursa de televizor laptop. e.t.c.

pentru a o realiza se pot folosi fie uc 3842, 43, 44, 45 si vmos fie top210- 222, sau tny 276-280 la acestea din urma nu mai e nevoie de infasure de bias alimentarea comenzii, pot functiona cu trafo simplu primar si secundar, necesita un secundar mai putin.

aceasta din urma e foarte simpla iar tny 280 are curent destul sa poata da 5-6w chiar la 50v.

Se pot folosi si altele, una am facut-o recuperind sursa unui monitor, integratul si anexele sale, traful l-am facut dupa nevoi, se mai pot folosi sursele de dvd sau alte asemenea .

neaparat trebuie clamp pe tranziztor sau integrat, deoarece apar varfuri tranzitorii care-l pot arde, clampul clasic dioda rapida si grup rc paralel, sau simplificat dioda rapida si dioda zenner speciala.

 

dioda se alege la dublu tensiunii reflectate calculate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

...

1. Unitate de control si supraveghere ACE-OM (poti regla cam orice vrei prin el cu acest modul, plus ca are si iesiri de alarme, toate izolate (nu mai intru in detalii)

2. 3 bucati de redresoare OM-1S37, ...

are cineva disponibil, pentru vanzare sau imprumut pentru cateva zile, o astfel de unitate de control ? Vreau sa-i interceptez protocolul de comunicatie cu sursele. Sau poate lasa cineva un PM pentru Elektrogen - mie nu-mi este permis.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock