Sari la conținut

Poză

GX400 rev.2 (ultima revizie cu GX400A si GX400B)

- - - - - GX400A GX400B 400W Audio Amplifier GX400

  • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
264 răspunsuri în acest subiect

#256
donpetru

donpetru

    Administrators

  • Root Admin
  • 6.584 postari
  • Resedinta:Galati

Daca doriti sa folositi GX400 cu finali MOSFET laterali, cum ar fi perechea ECW20N20 si ECW20P20 atunci va trebui tatonata valoarea lui R52. Ideea e ca trebuie sa obtineti o tensiune intre terminalul grila si sursa a fiecarui MOSFET de aproximativ 1V pentru a obtine un curent de mers in gol pe toate perechile de finali de max. 100mA.

Intr-o prima faza recomand sa folositi R52=2k2 si un semireglabil de bias R54=500 Ohm in locul celui de 200. Setati valoarea pe maxim la semireglabil, alimentati amplificatorul si vedeti pana la ce valoarea puteti regla valoarea curentului de mers in gol. Daca valoarea e mica, atunci micsorati R52 la 2kOhm.



#257
uscatu83

uscatu83

    Membru

  • Members
  • 18 postari
  • Resedinta:Popesti Leordeni
Niksound, de unde ati luat radiatoarele pentru amplificatoare?

#258
niksound

niksound

    Utilizator Tehnician

  • Members
  • 220 postari
  • Resedinta:bucuresti

Ziua buna,de la fostul e-psc.



#259
NexHD

NexHD

    Membru

  • Members
  • 63 postari
  • Resedinta:Cluj Napoca
Din greșeală am încurcat plus cu gnd ul.S-au defectat tranzistori? Pe rezistentele de putere n am nici o tensiune,zero.

#260
donpetru

donpetru

    Administrators

  • Root Admin
  • 6.584 postari
  • Resedinta:Galati

Verificati tranzistorii si repetati procedura de punere in functiune a amplificatorului. Dupa aceea, postati o concluzie.



#261
NexHD

NexHD

    Membru

  • Members
  • 63 postari
  • Resedinta:Cluj Napoca

Am inlocuit toti finalii aproape fara cei cu mje15032/33.Am masurat rezistentele R2,R3,R61,R62,64 si diode D15.Am pus semireglabili la valoarea recomandata.Valorile sunt aproximative,adica in loc 0.6V am 0.56V , adica c-am 50-60mA -/+.Problema vine cand incerc sa reglez bias-ul,nu pot trece nici cum de valoarea de 33mA si merge doar in jos,aproape spre 0.Tranzistorii m-am uitat de cateva ori sa fie montati corect.

 

http://imgur.com/a/00kh4


Editat de NexHD, 24 martie 2017 - 08:35 .


#262
NexHD

NexHD

    Membru

  • Members
  • 63 postari
  • Resedinta:Cluj Napoca

Editare ulterioara: Am montat doar o pereche de tranzistori,aia sa fie problema de nu imi urca bias ul?



#263
donpetru

donpetru

    Administrators

  • Root Admin
  • 6.584 postari
  • Resedinta:Galati

Da, o cauza principala este numarul de finali. Daca pe o pereche de finali ati obtinut un maxim de 30mA, daca montati toate cele 4 perechi de finali veti ajunge la un curent de mers in gol optim. Daca totusi doriti sa cresteti valoarea curentului de mers in gol si mai mult, tatonati valoarea lui R52, cat este initial 1kOhm pt. finali MOSFET la un min. 820 Ohm.



#264
NexHD

NexHD

    Membru

  • Members
  • 63 postari
  • Resedinta:Cluj Napoca
Pe rezistoarele de putere 0.68/2W am 4.5mV(ramura pozitiva) și 3mV pe ramura negativa. Nu trebuia sa fie la fel tensiunile ?

#265
donpetru

donpetru

    Administrators

  • Root Admin
  • 6.584 postari
  • Resedinta:Galati

Teoretic ar trebui sa fie la fel, practic intotdeauna, depinde cat de bine am sortat tranzistoarele din toata schema, vor exista diferente. Pe parcursul exploatarii amplificatorului, dupa cativa ani si ore bune de functionare, veti vedea ca aceste diferente vor deveni mai notabile. Aceasta ultima remarca este valabila pentru orice amplificator, fie ca este home-made sau cine stie ce marca de firma.

Ideea este sa incercati sa sortati tranzistoarele pentru a avea un rezultat cat mai bun si un produs cat mai fiabil.






0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc