Sari la conținut

Poză

Cometa ISON din decembrie aduce nenorociri ?

* - - - - 1 voturi

 • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
12 răspunsuri în acest subiect

#1
elco

elco

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 275 postari
 • Resedinta:Langa Sibiu
Am citit de curand un articol despre trecerea cometei ISON prin imediata vecinatate a soarelui. Acest traseu, cica, poate avea repercursiuni asupra Terrei sau, unele scenarii apocaliptice prevad schimbarea traiectoriei acestei cometei exact catre Pamant. Dar lumea e asa de naiva incat unii dintre noi au inceput sa-si faca probleme (eu nici atat).

Cometa din decembrie aduce nenorociri? Ce au profeţit cometele de-a lungul timpului

Astronauţii prezic faptul că o cometă luminoasă va traversa cerul deasupra emisferei nordice în timpul sărbătorii de Crăciun. În prezent, cometa ISON trece pe lângă planeta Marte.

Telescopul Hubble a realizat deja o fotografie a acestei comete. Atunci când va trece prin apropierea Soarelui, coada corpului ceresc se va mări.

Nu, nu este vorba despre vreo gustare specială de sărbători, ci despre o cometă care ar putea să lumineze emisfera nordică în perioada premergătoare Crăciunului. Va semăna un pic cu steaua din Bethlehem, cu toate că nu se ştie sigur dacă aceasta a fost sau nu o cometă. Astronauţii se aşteaptă chiar ca, în luna decembrie, o lumină puternică să pună stăpânire pe cerul nocturn, pricinuită de către o formaţiune celestă acoperită de gheaţă pe nume ISON care se îndreaptă înspre soare. În prezent, cometa „traversează” Planeta Roşie.
De abia în anul 2012 cercetătorii ruşi au descoperit acest corp ceresc care în prezent este considerat „cometa secolului.”Deocamdată nu se ştie sigur dacă cometa formată din rocă, gaze, apă şi praf va trece pe lângă soare fără să îşi piardă din forma actuală. Aceasta se va apropia cel mai mult de soare atunci când americanii vor sărbătorii Ziua Recunoştinţei. Pe data de 28 noiembrie ar trebui să reziste tranzitului din apropierea Soarelui şi va străluci pe cer în luna decembrie. Cometa se va apropia cel mai mult de planeta noastră în a doua zi de Crăciun.
În prezent, cometa se află la o distanţă de 10,9 milioane de km de Planeta Roşie. Acest lucru este deosebit de interesant deoarece noi pământenii avem o groază de staţii de observaţie în jurul lui Marte ce sunt prevăzute cu camere şi dispozitive de măsurat care astăzi pot realiza destul de bune instantanee şi analize ale corpurilor cereşti.
Cercetătorii doresc înainte de toate să afle cât de mare este cometa ISON. Asta deoarece mărimea ei va decide cât de puternic şi cât de aproape va lumina ea pe cer. Cu cât este mai mare, cu atât mai mari sunt şansele ca să reziste călătoriei infernale din apropierea Soarelui.


Ar putea să strălucească precum Luna plină
„Dacă miezul este mai mare de 500 de metri, atunci are şanse bune să treacă cu bine pe lângă Soare la 28 noiembrie”, declară astronautul Carey Lisse de la universitatea americană John Hopkins. În acest caz, poate deveni una dintre cea mai spectaculoase apariţii cereşti din ultimii ani.”, adaugă el. Optimiştii se aşteaptă ca la începutul lunii decembrie ISON să strălucească la fel de puternic ca şi Luna plină.
În afară de aceasta, se crede că va avea o coadă care se va întinde pe o treime din cer. Desigur că astfel de prognoze sunt destul de improbabile aşa cum a demonstrat cometa Panstarrs în această primăvară. În ciuda marilor aşteptări, Panstarrs de abia a putut fi zărită cu ochiul liber.
Tranzitul cometei în apropierea planetei Marte este foarte interesant, deoarece corpul ceresc traversează limita zăpezii veşnice. Cometa va ajunge în regiunea unde razele solare sunt destul de puternice ca să poată să transforme apa îngheţată în aburi.
Miezurile cometelor nu sunt nişte structuri stâncoase stabile. Acestea sunt formate dintr-un amestec de rocă şi praf înghiţite de substanţe precum apă, monoxid de carbon, dioxid de carbon şi metan. Aceste substanţe formează coada cometei care devine vizibilă atunci când se apropie de Soare. Astronomii doresc să imortalizeze modul cum se formează coada pentru a putea analiza mai bine acest proces. „Apa reprezintă 90 la sută din substanţele lichide”, afirmă Lisse. De aceea, ar trebui ca această coadă să crească rapid după ce se va apropia de Soare.
Cometa se află şi sub observaţia roverului Curiosity
Cometa poate fi observată cel mai bine de către roverul care explorează Planeta Roşie. Sonda spaţială care aparţine NASA este prevăzută cu un telescop care prin intermediul diametrului de 50 de cm este capabil ca să detecteze cometa ISON. Desigur că intrumentul a fost conceput pentru a realiza fotografii rapide de pe suprafaţa Planetei Roşii pentru ca în final să cartografieze planeta.
„ De aceea, timpul nostru maxim de expunere la lumină este limitat spre deosebire de telescoapele spaţiale”, explică Alfred McEwen de la Universitatea din Arizona, care este specializat în telescoape. Acest lucru ne limitează foarte mult capacitatea de a observa cometa. Cu toate acestea, sunt încrezător că vom putea să detectăm cometa ISON.”
Cometele profetice :first:

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au asociat apariţiile cometelor cu unele evenimente istorice. Iată câteva exemple:
Cometa sub formă de stea argintie care a anunţat naşterea lui Iisus Hristos
Anul 69: cometa care a apărut deasupra Ierusalimului anunţând distrugerea sa.
191: cometa urmată de masacrul a trei împăraţi în 165 de zile.
356: cometa care a anunţat naşterea lui Alexandru Macedon
372: cometa urmată de oribile cutremure de pământ care a distrus provincia Achaia din Grecia şi a scufundat oraşele înfloritoare Buris şi Helicin.
454 : cometa care a anunţat apariţia lui Atila
479 : cometă care a explicat soarele, ilustrând domnia lui Clovis, fondatorul monarhiei franceze
570 : cometă anunţând naşterea profetului Mahomed
674 : cometă care anunţă cuceririle care se îndreaptă spre Constantinopol
1000 : cometă ardentă cu o coadă în formă de şarpe, care precedă moartea multor suverani, perioade de foamete
1477 : cometă neagră care aduce ciumă
1500 : cometă care anunţă naşterea lui Carol Quintul
1529 : patru comete, apariţia lui Luther
1769 : cometă urmată de naşterea lui Voltaire şi Rousseau
1769 : cometă care precedă naşterea lui Napoleon
1821: cometă care anunţă moartea lui Napoleon
Au apărut deja zvonuri şi speculaţii potrivit cărora cometa ISON ar putea să aducă cine ştie ce nenorociri, sau să anunţe naşterea ori moartea unor personalităţi. S-a lansat chiar ipoteza abradacabrantă că ar anunţa venirea lui Anticrist. Denumirea ISON ar face referire la Israel (Sion) şi la venirea unui Fiu: I (am –sunt) Son (Fiu). Israel îl aşteaptă pe Mesia şi rabinii, cum ar fi Rav von Chaya, spun că venirea sa este foarte aproape. Ori pentru exegeţii creştini va veni de fapt mai întâi Anticristul. Mai târziu va reveni Mesia, Iisus Hristos. Cometa extrem de strălucitoare - se pare că va fi cea mai strălucitoare a secolului - cu o coadă imensă şi escortată de obiecte necunoscute, de la sfârşitul lui 2013, ar anunţa venirea Anticristului în 2014. Din cauza formei şi strălucirii sale dă naştere la zvonurile cele mai nebuneşti.
sursa:
http://minunimistere...nenorociri.html

Va faceti griji sau sa ne facem griji ? :uhuh:

#2
cristi_74

cristi_74

  Premium User

 • Tehnium Azi
 • 368 postari
 • Resedinta:Binis C-S
Vine Antihristul.Ala de pe urma!

#3
petrus.pc70

petrus.pc70

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 153 postari
 • Resedinta:Câmpina
Vrăjeli de adormit copiii. Bine,lume credulă e potop.

#4
george b

george b

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 168 postari
 • Resedinta:Timisoara
Eu zic,ca lumea a evoluat.Oamenii nu mai sint ca si cei care au trait in evul mediu,care nu aveau dreptul sa comenteze anumite fenomene astronomice,in caz contrar, riscau rugul.Acum stiinta poate sa explice multe lucruri si fenomene astronomice.Numai ignorantii si habotnicii mai pot crede astfel de baliverne.

#5
cristi_74

cristi_74

  Premium User

 • Tehnium Azi
 • 368 postari
 • Resedinta:Binis C-S
Eu zic ca a involuat,au uitat de partea spirituala si vad numai pe cea materiala.HALAL evoluare!UN pic mai mult ca animalele,cu mici exceptii.

#6
george b

george b

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 168 postari
 • Resedinta:Timisoara

Eu zic ca a involuat,au uitat de partea spirituala si vad numai pe cea materiala.HALAL evoluare!UN pic mai mult ca animalele,cu mici exceptii.


Sa fim seriosi!Astazi, fiecare este liber sa gindeasca cu voce tare,fara sa-i fie frica de inchizitie.Fiecare poate sa creada in ce vrea.In general lumea a ales sa creada in ce vede, nu in povesti.Ca tot veni vorba de partea spirituala.Cine mai crede in ce spun preotii?Sint preotii un model demn de urmat?Sint un exemplu pentru enoriasi?Sint ei credibili?Eu zic,ca NU.NU sint nici pe departe ce ar trebui sa fie.Cind cineva te dezmageste,te minte,cauti adevarul in alta parte.

Editat de george b, 16 octombrie 2013 - 08:05 .


#7
cristi_74

cristi_74

  Premium User

 • Tehnium Azi
 • 368 postari
 • Resedinta:Binis C-S
In ultima vreme gandirea si modelul catolic de crestinism si-a facut loc si in biserica ortodoxa romana.Granita care despartea cele doua dogme a cam disparut,acum si BOR pune pret mai mult pe partea materiala decat pe cea spirituala.Preotii care nu aduc destui parai la vistierie sunt schimbati si pusi altii in loc bine instruiti.Nu preotii trebuie sa fie modele pt un credincios,nu cei din zilele noastre,ci sfintii parinti ai ortodoxiei celei vechi.Inca putin si o sa auziti prin biserici o noua evanghelie,un amalgam de religii cu tenta oculta,care nare nici-o legatura cu Sfanta Scriptura.Nu va faceti din preoti idoli pt ca sunt oameni supusi pacatului si nu din cauza lor sa o luati pe miriste spre alte religii sau secte dubioase.
SCUZE PENTRU OFFTOPIC!
Nu exista coincidente.Cunoscatorii Sfintei Scripturi stiu ca Antihristul vrea sa-l imite pe Domnul Iisus,sa se creada egalul lui.Asa cum la nasterea Domnului IIsus Hristos a fost o stea foarte luminoasa calauzitoare pt magi,asa si antihristul doreste sa apara in lume de Craciun,aidoma Domnului IIsus Hristos.Sa speram ca nu este acum.
O alta posibilitate ar fi ca aceasta STEA sa fie cea care amaraste apa de pe Pamant.
In sfarsitul lumii cred ateii la care moartea inseamna non-existenta.Pt crestini "sfarsitul lumii" nu inseamna distrugerea Pamantului si a vietii,ci trecerea spre o alta existenta.

Editat de cristi_74, 16 octombrie 2013 - 11:31 .


#8
george b

george b

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 168 postari
 • Resedinta:Timisoara
Nu prea inteleg eu un lucru.De ce intotdeauna, cind apar anumite fenomene astronomice,eclipse, comete,si in special atunci cind acele fenomene astronomice apar in preajma unor sarbatori cu puternica semnificate religioasa,se face mare tam-tam?Atunci se gasesc foarte multi care fac asocierea dintre respectivul fenomen si lucruri groaznice care se pot abate asupra pamintului.Pina la urma urmei,este o cometa ca oricare alta,care si-a "ales" momentul trecerii prin apropierea Pamintului,in preajma sarbatorilor de iarna,Craciunul.Si? I-mi aduc aminte de un fenomen astronomic care a produs o mare neliniste in rindul oamenilor de rind.E vorba de eclipsa totala de soare din anul1960.Eram elev in clasele primare si invatatoarea ne-a spus ca o sa se produca eclipsa de soare.Multi oameni din satul meu si-au batut scinduri in ramele geamurilor,sau ascuns in pivnite,dar multi au ales sa priveasca fenomenul. Tata, mi-a afumat o bucata de geam ca sa pot privi trecerea lunii prin dreptul soarelui. Batrinii din sat vorbeau, ca in anul 2000 va veni sfirsitul lumii.A trecut si anul 2000 si nu s-a intimplat nimic.Acum,cometa ISON, vine cu scenarii din cele mai sumbre.Credeti ca oamenii sint la fel de naivi ca acum o jumatate de secol?Miram-as.Cei drept si mass-media este raspunzatoare pentru toate aceste scenarii.Din dorinta de senzational,rating si de vinzari cit mai mari,nu se dau in laturi in a provoca panica prin rindul naivilor.Pe linga acestia se mai gasesc si unii care alimenteaza aceasta panica.
Imi cer scuze daca am fost off topic.

Editat de george b, 20 octombrie 2013 - 07:14 .


#9
ola_nicolas

ola_nicolas

  Editor

 • Editors
 • 1.258 postari
 • Resedinta:Olt county
O serie de preziceri Nostradamice, s-au adeverit de-a lungul timpului, inclusiv cu date precis determinate in timp. Cei trei "anticristi" prezisi de Nostradamus care vor determina pacea si razboiul lumii timp de 100 de ani (Napoleon, Hitler si Stalin) sunt deja certitudini. Prezicerea "cutremurului" turnurilor gemene s-a adeverit la data si cu consecintele anuntate. Razboiul din golf asijderea. Urmeaza intr-un orizont destul de apropiat prezicerea unei a treia conflagratii mondiale, declansata de un "print arab". Este vizibil pentru oricine ca acest "print arab" poate fi fostul dictator de la Damasc, care nu renunta la putere indiferent de pret si de cine va trebui sa il plateasca. Ajungand la chestiunea corpurilor ceresti periculoase pentru Tera, Nostradamus prezice ca un asemenea corp va determina (in acest secol) deviatii grave de la traiectorie ale pamantului. In urma acestor deviatii, va avea loc tot in cursul acestui secol o uriasa actiune de parasire a pamantului de catre mari mase de colonisti spatiali in cautare de noi corpuri ceresti favorabile vietii si civilizatiei umane. Personal nu cred ca acest corp este cometa Ison. Nu cred de altfel ca o cometa poate determina asemenea evenimente. Vestea rea este ca deja se anunta pentru anul 2032 un asteroid capabil de cataclisme, care se apropie de pamant. Sansele de a lovi pamantul au fost apreciate la 1:63000, adica foarte mici. O veste rea, este ca un asteroid cu o masa destul de mare, ar putea determina modificari ale traiectoriei pamantului, chiar trecand destul de aproape, fara a-l lovi. O descriere a viziunii Nostradamice, prin unul dintre interpretii catrenelor sale, spune ca la un moment dat pamantul va avea o astfel de traiectorie pe orbita, incat stelele noptii inregistrate de o camera obscura, nu vor mai determina linii drepte continue, ci niste linii frante oscilante. Cei mai tineri dintre noi, vor ramane sa vada daca aceste preziceri se vor adeveri.

#10
george b

george b

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 168 postari
 • Resedinta:Timisoara
Ei! Ce se mai aude de cometa ISON?La ora asta cred ca este destul de departe de Pamint.Sau se intoarce din drum?Cred ca a "uitat" sa dea pe la noi.Apropo: Cine a vazut-o?Sincer nu am vazut-o, chiar daca m-am uitat dupa ea.Poate ca a fost foarte discreta.

#11
gixxer1982

gixxer1982

  Membru

 • Members
 • 2 postari
 • Resedinta:Buzau
Buna dimineata forumisti!
"Mai baieti" , eu chiar am tot respectul pentru tehnium si in general oamenii ce au pus bazele acestui site si intr-o mare parte ,ii respect pe cei ce-l utilizeaza!
DAR: ce fel de topic este asta?!
Voi, oameni in toata firea si destul de inteligenti, chiar credeti tampeniile astea?!
Se stie de cand lumea ca viitorul este stiut doar de "Al' ce a creat lumea asta" si daca e s-o luam asa, nici Iisus Christos nu stia cand o sa fie "faimosul sfarsit" al lumii...
Dezarmant sa citesc asemenea topic intr-un forum/site ce pretinde ca este RATIONAL si coerent...
Numai bine...

#12
george b

george b

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 168 postari
 • Resedinta:Timisoara
Am tot "asteptat" nefastul eveniment.Vazind ca nu se mai produce,am intrebat pe cei care se "panicau"cu ceva timp in urma,ce se mai aude despre cometa aducatoare de nenorociri.Dupa lipsa de reactie a lor,inclin sa cred ca sint "profund dezamagiti".

#13
george b

george b

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 168 postari
 • Resedinta:Timisoara
Sint convins ca ,comunitatile astronomice nu au ratat sansa de a studia respectiva cometa.Probabil ca nu au descoperit nimic deosebit fata de alte comete.Se cunoaste compozitia cometelor,asa ca nu stiu ce ar mai putea sa ne spuna.Poate ca ,trecind destul de "aproape" de soare,cometa sa fi avut de suferit.Daca ar fi descoperit ,ceva, demn de luat in seama,sigur am fi aflat si noi.Presa nu ar fi ratat ocazia. Singurii,alarmistii, amatorii de senzatii tari,prapastiosii,sint dezamagiti de trecerea cometei prin apropierea Pamintului.
0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc