Sari la conținut

Calcator din SUA


cristi_74

Postări Recomandate

Chiar daca e greu si voluminos, un autotransformator rezolva mai corect problema.

Chiar usor subdimensionat, doar nu faci cafea non-stop.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Drept sa spun nu stiu ce are inauntru,ca nu l-am desfacut.Din ce spune smilex,cu schema asta nu sunt sanse.

Smilex,ai multa exp in domeniul asta,recomanda-mi o schema care sa se potriveasca,chiar si ceva in comutatie.Dupa cum am mai spus,momentan folosesc un traf de aprox 400w cu priza in primar la 120v la care se folosesc:blender,mixer,placa pt par(125w),ondulator(125w),incarcator pt acumulatori bormasina makita,masina de tuns philips norelco plus alte chestii care nu le enumar aici.Deci in afara de un traf toroidal bobinat cu sec 120v ascuns undeva prin bucatarie si trasa priza de 120v tip SUA ce poti sa-mi recomanzi,asta daca nu cer prea mult.

 

Later edit:em2007 un autotraf daca se duce nu ajunge reteaua de 240v in scule?

Editat de cristi_74
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu th nu sunt sanse daca e asa cum am spus.

Transformatorul cu mediana in primar este autotraful in discutie. Este cea mai convenabila solutie.

Nu stiu la ce experienta faci referire, dar sfatul meu este sa abandonezi toate sculele pe 120Vca si sa nu mai accepti niciuna, nici macar ca si cadou. Daca insisti, se poate merge pe o solutie electronica de sinus modificat sau una de sinus pur. Fiabilitatea trafului e in general mai buna decat electronica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Salut baieti si La Multi Ani !!!

Postez aici ca sa nu deschid un topic nou si observ ca,colegul cristi_74 are multe aparate de SUA 120v,chiar si un ondulator de par,ceea ce ma intereseaza si pe mine.Problema sta asa,prietena mea a primit ondulatorul din SUA de la o prietena de-a ei foarte buna.Initial si-au (fetele) cumparat acel adaptor ca sa-l poata conecta la priza de Europa,pe urma nu stiu din ce motive cineva I-a taiat stecherul de SUA si I-a montat un stecher cu cablu mai lung de Europa,practic au preungit cablul inlocuindu-i si stecherul ce se baga in priza.Fetele zic ca l-au folosit si asa,dar pana la urma s-a defectat.Intrebarea e : s-a defectat din cauza ca l-au folosit fara acel adaptor sau pt ca l-au conectat direct la 220v.

Eu l-am desfacut si am gasit un termistor desprins de la locul lui,l-am schimbat dar degeaba,nu se aprinde beculetul de ON/OFF, dar termistorul respectiv se incalzeste de fierbe. Tensiune e doar la un capat al lui,mai sunt ceva rezistente pe placa dar sincer nu stiu cum sa le testez , eventual un link/explicatie minima cum se verifica aceste rezistente,termistoare,condensatori,etc..  Atasez si o poza cu placa cu circuitepost-22564-0-69443000-1452111834_thumb.jpg si o poza cu termistorul (original) cazut cel bej si cu ce am inlocuit eu  , cel albastru ,se vede si in prima poza ca e montat pe placapost-22564-0-09891000-1452112114_thumb.jpg

 

L.E. Termistorul original are valoare de 22kohm iar cel pus de mine 15kohm (n-am gasit de 22kohm).Cum imi pot da seama daca mai e ars/defect ceva pe placa respectiva?Trebuia folosit numai cu acel adaptor de la priza de SUA la priza de Europa?

Editat de adi_adrian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cumva ati comutat aparatul pe 120V si l-ati folosit la 230V (din greseala)???

 

Apoi acela nu este un termistor in poza ci un rezistor de aprox.3W. Observ ca codul culorilor nu corespunde - singur ati folosit valoarea care trebuia ?? Ce anume scrie pe circuitul integrat ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci ce apare in poza e intreg montajul/placa cu circuite sa zic asa, nu mai are nimic in alta parte.Aparatul nu are de unde sa comut fie pe 120 fie pe 240.

Intradevar  cum am scris si mai sus , dupa poze, n-am respectat codul culorilor,valoarea pt ca n-am gasit exact asa,valorile sunt scrise mai sus.

Prin "circuit integrat" sa inteleg placa cu circuite? Sub acel rezistor (la magazin mi-au zis ca e termistor :ermm: )? , pe placa scria PTC.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca pe placa sau pe cablajul imprimat scrie PTC, cu siguranta e vorba de un termistor desi din imaginile atasate reiese ca si piesa veche era un rezistor! Dvs. ati folosit o cu totul alta valoare ceea ce nu este bine. Incercati sa cautati exact valoarea corespunzatoare, adica, daca ar fi sa luam in considerare rezistorul cu care faceti comparatie in una din poze, asta inseamna ca acolo era nevoie de un rezistor de 22k Ohm, 3W, 10%, si nu 15k Ohm, 3W, 5%. In unele montaje electronice diferenta de valori nu e critica dar ce magazin de electronice e acela care nu are in stoc rezistoare de 22k la 3W !!!

 

Cand am spus circuit integrat ma refeream la piesa dreptunghiulara neagra cu multi pini - cred ca e cea mai mare de pe cablaj! Spuneti-mi ce scrie pe capsula neagra a acelei piese electronice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuze pt intarziere dar am fost fff racit si n-am avut chef de mesterit.Se vede in poza ce scrie pe integrat.

post-22564-0-15789400-1452357934_thumb.jpg

Exista posibilitate sa fie dus si acel integrat , se poate testa cumva cu un multimetru?

?

 

Editat de adi_adrian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1)Se vede in poza ce scrie pe integrat.

2)Exista posibilitate sa fie dus si acel integrat ,

3)se poate testa cumva cu un multimetru?

?

1)Da, dar nu am gasit nimic cu acel cod, poate fi si un microcontroler specific firmei.

2)Posibil, dar nu cred, mai curand alte componente.

3) Daca este microcontroler, cam greu, dar daca aveti multimetru si stiti sa masurati cu el, puteti verifica cam toate celelalte componente.

P.S.

Ce scrieti dvs. ca este termistor, este o rezistenta watata, scrie langa ea R1, iar tot in zona, unde scrie SCR1 chiar apare o componenta care pare tiristor.

In alta ordine de idei, nu prea are ce cauta termistorul pe placa de comanda, fiind un senzor de temperatura  trebuie sa fie in proximitatea elementului de incalzire.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok,poate nu e termistor,cei de la magazinul de piese asa mi-au zis ca se numeste,dar SUB el scrie PTC , asta ce inseamna?

Acel tiristor poate fi si el de vina? Repet problema e ca nu se incalzeste si nici nu se aprinde ledul rosu cum ca ar fi pornit,dar pe placa am verificat cu , creionul de faza si vine tensiune in anumite parti inclusiv la acea rezistenta watata cum spuneti ca se numeste,dar doar intr-o parte si banuiesc ca de aceea nu se incalzeste, ca tensiunea nu trece de o anume componenta catre rezistenta ondulatorului ce ar trebui sa se incalzeasca, iar eu gasind acea rezistenta watata desprinsa de pe placa, am presupus ca ea e de vina , dar se pare ca mai e si altceva si placandu-mi sa mesteresc/invat as vrea sa-l repar.Am mai scris in poza de a cea dioda, poate fi si ea de vina?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 acea dioda, poate fi si ea de vina?

Este posibil sa fie ea sau alta componenta, puteti masura  si dioda si rezistente si continuitatea rezistentei de incalzire.

P.S.

Indetificati si unde este montat termistorul, indiferent de tip PTC sau NTC, poate arata si ca o rezistenta si ca un condensator ceramic si ca o dioda.http://www.ussensor.com/technical-info/what-is-a-thermistor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock