Sari la conținut

Imagine sacadata.

- - - - - Imagine sacadata

  • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
9 răspunsuri în acest subiect

#1
SIG

SIG

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 2.607 posturi
La o cunostinta ii mergeau sacadat videoclipurie de pe Youtube si, dat fiind ca avea un calculator P4 cu placa video on-board, i-am sugerat sa-si ia o placa video dedicata. Zis si facut, si-a luat o placa video AGP8x, model nvidia GeForce FX5500, si ce sa vezi ...tot sacadat se vede. Care sa fie veriga slaba din lantul de componente si daca nu cuma e vorba de altceva (vre-un code csau plugin, desi am instalata Adobe Flash Player)?

Date computer
motherboard: Asus P4GE-MX (slot AGP4x)
Procesor: Celeron 2,4 GHz
RAM: 768 MB
Windows : XP

Ce poate fi ? Am avut si eu candva un P4, poate insa cu putin mai multa memorie RAM decat acesta, dar nu tin minte sa-mi fi mers sacadat videoclipurile de pe Youtube. Rezolutia videoclipului este cea implicita de pe site (480), deci nu discut de incercari de vizionare sacadate la rezolutie HD (1080).


Multumesc,
SIG
Lume multă, oameni puţini.

#2
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 8.968 posturi
  • Resedinta:Brasov
Ce browser foloseste?
“Măsoară ceea ce este măsurabil şi transformă în ceva măsurabil ceea ce nu se poate măsura.”
Galileo  Galilei

#3
SIG

SIG

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 2.607 posturi
Si eu am fost tentat la inceput sa cred ca problema tine poate de browser insa, din pacate, nu este asa. Am incercat si cu Chrome si cu Firefox si la fel, sacadeaza. Imaginea ramane in urma sunetului dupa care se blocheaza putin si isi revine insa cu cadre pierdute si tot asa.

Am incercat si cu IE insa youtube ma atentioneaza ca in curand IE7 nu va mai fi sustinut de catre ei.

Sa incerc sa schimb o memorie SDRAM de 256 MB cu o alta de 512 MB, astfel in total sa aiba pentiumul un 1024 MB de SDRAM in loc de 768 MB cat are acum ?

SIG
Lume multă, oameni puţini.

#4
petrus.pc70

petrus.pc70

    Utilizator Tehnician

  • Members
  • 111 posturi
  • Resedinta:Câmpina
Ar fi indicat ca SDRAM-ul de 512MB nou să fie identic cu cel din calculator!

#5
SIG

SIG

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 2.607 posturi
Corect, insa pentru a vizualiza niste videoclipuri de pe Youtube nu ajung 768 MB SDARM ?
Lume multă, oameni puţini.

#6
SIG

SIG

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 2.607 posturi
Am downloadat un videoclip de pe Youtube ce mergea sacadat,ce are 138 MB si e .mp4. Downloadat, din computer cum ar veni, merge si mai sacadat. Am downloadat totodata si un program de monitorizare a consumului de resurse. Cand dau sa vizionez clipul cu VLC media Player consumul la CPU sare brusc la 100%. Se observa ca memoria nu este consumata in intregime (asa cum credeam) ci doar 39%.
Se pare ca probleme ar fi cu procesorul si nu cu partea video sau RAM. Corect ?

Ce se poate face ? Cooler-ul si radiatorul de pe procesor vad ca este cam prafos. Il pensulez putin si aspir insa nu stiu daca va aduce mari schimbari.

Pe langa toate acestea, mentionez ca atunci cand l-am desfacut prima data odata cu capacul a cazut pe parchet si jumper-ul din poza. Credeti ca are vre-o legatura cu problema video ? Pe unde se foloseste in MO un asemenea jumper ?


Mersi,
SIG


Later edit:
Legat de "jumper", am observat ca lipseste o agatatoare din cele 4 care fixeaza radiatorul pasiv pe chipset-ul northbridge. Nu-mi dau seama cum de aputut iesi agatatoarea. Nu a fost fixata suficient de bine in MO ?

Dupa cum ziceam, CPU-ul este solicitat la refuz cand urmaresc videoclipul. (culmea este ca filme ce am pe stick n-au nicio problema, nu merg sacadat). Totusi, ce sunt acele initiale "M" si  "P"  din dreptul "CPU"-ului din printscreen-ul atasat ? Acel "P" este si el la refuz , la fel ca si "CPU"-ulin momentul cand merge videoclipul.

Fișiere atașate (doar utilizatorii pot descarca fisiere)


Editat de SIG, 02 februarie 2013 - 12:52 .

Lume multă, oameni puţini.

#7
miron1947

miron1947

    Tehnium Azi Expert

  • Tehnium Azi
  • 8.968 posturi
  • Resedinta:Brasov

Vezi postSIG, pe 01 februarie 2013 - 11:54 , a spus:

La o cunostinta ii mergeau sacadat videoclipurie de pe Youtube si, dat fiind ca avea un calculator P4 cu placa video on-board
Eu utilizez tot placa video on board si XP, dar nu am aceasta problema.

Citat

(vre-un code csau plugin, desi am instalata Adobe Flash Player)?
Cred ca aceasta este poate fi o cauza.

Editat de miron1947, 02 februarie 2013 - 01:36 .

“Măsoară ceea ce este măsurabil şi transformă în ceva măsurabil ceea ce nu se poate măsura.”
Galileo  Galilei

#8
donpetru

donpetru

    Administrators

  • Root Admin
  • 5.648 posturi
  • Resedinta:Galati
Nu era necesar sa scoti CPU-ul de pe placa de baza.
Pachetele de codecuri si Flash Player sunt actualizate la zi ?
Componente si montaje electronice D.I.Y de vanzare ----- CLICK AICI -------

Cablaje imprimate de vanzare pentru: --- click aici: --- AV400v2 --- si ---- GX400 ---

Aveti vreo problema in audio, atunci nu uitati sa cititi inainte de a posta:
- cum dimensionam un alimentator pentru amplificatoare audio? Sau cum cablam un amplificator audio?
- cum calculam un transformator toroidal?
Mai multe aici. Inca nu v-ati lamurit sau nu ati gasit subiectul care va intereseaza? Atunci puteti deschide un subiect intr-o sectiune potrivita din forum.

#9
puriu

puriu

    Utilizator Tehnician

  • Members
  • 214 posturi
  • Resedinta:Iasi, Romania
Celeron nu e chiar P4 (cache, bus, cost). E aproape normal sa lucreze la 100% cand are mult de lucru. Cu un P4 la 2400 n-am avut niciodata probleme.

#10
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Membru

  • Members
  • 3 posturi
  • Resedinta:Galaţi, România
Salut,

" Legat de "jumper", am observat ca lipseste o agatatoare din cele 4 care fixeaza radiatorul pasiv pe chipset-ul northbridge. Nu-mi dau seama cum de aputut iesi agatatoarea. Nu a fost fixata suficient de bine in MO ? "
I ieşit ( s-a dezlipit ) din placa de bază pentru că valul de cositor a lipit superficial braţele U-ului confecţionat dintr-un pin.

Nu ar fi rău să demontezi placa de bază şi să îl lipeşti la loc cu simţ de răspundere.
Sistemul de fixare creează destulă forţă în U-urile de fixare a radiatorului de pe NB şi trage cam prea tare de ele.
Poate nu ar fi rău să schimbi şi pasta termoconductoare.

Referitor la sacadare, cred că procesorul este principalul vinovat.

Editat de Mos_Ilie, 06 februarie 2013 - 01:08 .






Subiecte similare Inchide

0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc