Sari la conținut

refolosire motor masina de spalat


daz_lucy

Postări Recomandate

buna ziua , sunt nou asa ca aveti rabdare cu mine. De curand doresc sa fac o centrifuga si m-am gandit ca as putea folosi un motor de masina de spalat second. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca eu sa pot controla viteza si sensul acestuia dintr-un comutator sau cam asa ceva. Viteza de rotatie m-ar interesa sa creasca progresiv sub comanda impulsurilor mele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ajuta-ma in felul urmator daca poti: se poate face cu motor (ce fel) si mai trebuie sa faci cam asa iar eu caut si respect indicatiile voastre. Nu am nimic si caut o solutie pentru o centrifuga iar la masina de spalat m-am gandit eu ca ar fi mai potrivit la putere si rotatii ,spune-mi ce trebuie sa fac rost si aasta fac

merci !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motoare cu rotorul bobinat sau cu perii cum le cunosc cei neavizati sunt peste tot in gospodaria dvs. : masina de gaurit , flexul , aspiratorul , diferiti roboti de bucatarie. Va trebui sa urmariti ca motorul respectiv sa aiba o putere de la 350w in sus , propriul ventilator de racire sau posibilitatea de a monta unul , functionarea in pozitie verticala , un ax suficient de lung ca sa permita montarea fuliei sau a pinionului de antrenare , un sistem de fixare solid . In anii revolutiei exista pe piata o masina de spalat - Albalux 7 cred - care avea pe partea de storcator un motor foarte potrivit pt scopul dvs. Regulatorul electonic de turatie este simplu si usor de construit , poate fi cumparat de la magazinele de specialitate { ex. intrerupatorul care regleaza aprindera progresiva a becului }. Bineinteles ce am scris eu aici sunt idei generale , cand veti adopta o solutie constructiva , discutam pe amanunte .

am sa incerc aceasta varianta in cateva zile sa vad daca functioneaza si am sa vin explicatii

 

merci tuturor

LA MULTI ANI!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...

Poate te ajuta: http://imgur.com/a/QBrxt

 

Centrifuga pentru 3 rame, motor de stergator de parbriz alimentat printr-o sursa reglabila de 12 V. Are avantajul ca poate fi folosit si la baterie de masina in plin camp.

 

Dupa ce am postat am vazut ca postarile sunt din 2012! O fi rezolvat omul pana acum!

Editat de ciby
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Nu prea cred ca se poate.

Ca sa frezezi lemnul iti trebuie niste motoare electrice la care sa le poti controla turatia in limite largi si chiar si cuplul. Nu zic aici ce batai de cap pot sa ai numai sa faci adaptarile mecanice necesare.

Deci, parerea mea e sa-ti cumperi niste scule dedicate de frezat lemn, taiat etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock