Sari la conținut

Invertor 12v - 220v-300w sinusoida modificata varf 600w


Relu Unu

Postări Recomandate

Buna,am patru baterii de tractiune 12V 24A,Pb in gel,fara intretinere.Invertorul am vrut sa-l montez ca sistem de urgenta la pompa de recirculare de la o centrala pe lemne,sau sa-mi mearga centrala pe gaz,(se cam i-a curentul in zona mea),in prima faza l-am testat,functioneaza bine pompa de recirculare,dar scoate un zgomot ciudat cand merge cu curentul de la invertor.Aflu de pe net,ca nu-i indicat sa se foloseasca sinusoida modificata la pompa de recirculare,putand sa o distruga.Din motive financiare,incerc sa rezolv cumva problema cu sinusoida pura,in sensul ca nu-mi permit sa cumpar alt invertor.As dori sa stiu daca exista motor electric de 220v,care functioneaza cu sinusoida modificata.In caz ca exista,am un plan,detin un mic generator de curent pe benzina,partea mecanica este distrusa,scoate maxim 600W.Planul meu este ca generatorul sa fie actionat de de motorul electric care functioneaza cu sinusoida modificata.Pompa de recirculare are (1) 80W,(2)120W,ma gandesc ca acel motor poate invarti generatorul electric.Mentionez ca centrala pe gaz care-i legata de cea pe lemne,nu functioneaza deloc cu invertorul,doar bazaie intr-un mod ingrijorator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 35
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

nu e mai logic sa adaptezi un motor de CC la pompa de recirculare? e posibil sa fie mai ieftin decat un invetror bun (si mai simplu)

RR

Salut,este buna ideea,dar e complicat,pompa este instalata la locul ei,motorul nu cred ca-l pot schimba,posibil ca exista pompe gata facute de CC,dar in momentul asta vreau 220v,pentru ca asta am.Si pana la urma,invertorul il folosesc doar in cazuri de urgenta,arde focul tare in centrala,se ia curentul,bag pompa in invertor,altfel poate exploda centrala.Ideea este ca curentul din invertor sa nu-mi distruga pompa de recirculare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Puteti afla ce forma reala are unda produsa de convertorul Dvs., dreptunghiulara, triunghiulara, in trepte......?

Buna,cred ca dreptunchiulara,asta vara cand l-am cumparat,prietenul meu electronist cu un osciloscop mi-a aratat sinusoida,era dreptunghiulara.Posibil sa gasesc un motor de 220v care sa functioneze cu astfel de unda?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mi-a aratat sinusoida,era dreptunghiulara.

Sinusoida nu poate fi dreptunghiulara, sunt forme de unda diferite

sa gasesc un motor de 220v care sa functioneze cu astfel de unda?

Puteti incerca sa ameliorati forma de unda cu un filtru, dar nu stiu cat de eficient poate fi.Ce putere(W) apare pe eticheta motorului?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pune o pompa CC care face bypass la cea de CA in caz de urgenta porbete cea de CC. Accepta faptul ca ai cumparat un invertor care nu e conceput pentru motoare de CA. (prietenul electronist trebuia sa stie asta)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

generatorul sa fie actionat de de motorul electric care functioneaza cu sinusoida modificata.

Cred ca o solutie mai buna ar fi sa actionati generatorul cu un motor de CC/12V alimentat direct din acumulatori.Care este comsumul total(W) al centralei? Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sinusoida nu poate fi dreptunghiulara, sunt forme de unda diferitePuteti incerca sa ameliorati forma de unda cu un filtru, dar nu stiu cat de eficient poate fi.Ce putere(W) apare pe eticheta motorului?

Nu ma pricep asa de bine in domeniul asta,dar in urma masuratorii cu osciloscopul,unda era patratatoasa,ducea mult cu forma de dreptunghi,deci nu era in ''valuri''rotunjite,plus ca nu am faza si nul la invertor,pur si simplu cred ca-i faza pe ambele borne de la priza.Din cauza pretului mai mic l-am cumparat,un invertor identic dar cu sinusoida pura,costa cred ca de trei ori mai mult.Din lipsa de cunostinte in domeniu,l-am cumparat.Spuneti-mi mai multe despre acel filtru,il pot cumpara,sau trebuie facut ''de mana omului''.Pompa de recirculare are max120W

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu am faza si nul la invertor,pur si simplu cred ca-i faza pe ambele borne de la priza.

Normal ca nu aveti nul, acesta este potentialul electric al pamantului, dar nu puteti avea "faza" pe ambele fire, pentru ca in cazul Dvs. nu exista notiunea de faza si nul, oricare dintre fire poate fi "faza" sau "nul", dar nu simultan, deoarece daca nu exista diferenta de potential, nu circula curent.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pune o pompa CC care face bypass la cea de CA in caz de urgenta porbete cea de CC. Accepta faptul ca ai cumparat un invertor care nu e conceput pentru motoare de CA. (prietenul electronist trebuia sa stie asta)

RR

Buna ideea,imi mai trebuie o pompa de CC,inteleg perfect,ar mai trebui si un robinet,sau supapa de sens.Mda,se poate si automatiza treaba asta,totul pleaca de la bani,din pacate tot ce am este rezultatul unei ere apuse,asa ca trebuie sa ma descurc cu ce am si cu ce pot.Multumesc pentru sugestie,este buna ideea asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Relu,

 

eu ti-am tot sugerat solutii mecanice pentru ca m-am prins din titlu ca nu te pricepi (probabil te pricepi la altele) - nu incerca solutii pe care nu le intelegi oricat de simple ti se par la prima vedere. E mai simplu pentru cineva care nu cunoaste electronica sa monteze o pompa in bypass decat sa faca filtre trece banda la 50Hz/120W.

RR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca o solutie mai buna ar fi sa actionati generatorul cu un motor de CC/12V alimentat direct din acumulatori.Care este comsumul total(W) al centralei?

Asta-i solutia finala,generatorul de curent il voi actiona cu un motor de CC,practic voi transforma CC,in CA,prin intermediul generatorului.In urma cu ceva vreme mi-am construit o tricicleta electrica,functioneaza la 48v si750w,in perioada aceia am primit doua motoare identice.Unul este de rezerva,pe acela am sa-l folosesc pentru generatorul de 220v.Va multumesc pentru idee,sper sa iasa ceva util.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock