Sari la conținut

Frigider arctic


iozsi39

Postări Recomandate

Buna dimineata.Am si eu o problema cu un frigider Arctic.De la un timp se declanseaza siguranta de la tabloul de siguranta de pe casa scarii.Dar nu intotdeauna.Daca repun frigiderul in functiune,poate sa functioneze un timp,iar apoi sare din nou siguranta.Releul de pornire...nu am mai vazut asa ceva!Este "o pastila"ca si cel de condensator ceramic,de 2 cm diametru,intre 2 contacte .Dupa pornirea motorului am masurat tensiunea la bornele infasurarii secundare si era in jur de 54v.Asa trebuie sa fie ?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu inteleg la ce va referiti.In mod normal motorul are 2 infasurari.O infasurare principala si una secundara care ajuta la pornirea motorului.Intre cele 2 borne trebuie sa fie un releu de pornire,care da un impuls scurt infasurarii secundare pana ce porneste motorul.Dar la mine in loc de acel releu este piesa de mai sus.Frigiderul functioneaza normal,dar dupa un timp sare siguranta de la tablou.Asta dupa vreo 2 ore de functionare.Nu mi-i se pare ca declanseaza releul de siguranta caci ar trebui sa se auda un tacanit puternic.Banuiesc ca ar face scurt bobinajul motorului,cel primar.Am incercat sa fac scurt intre infasurari in timpul mersului dar se zguduie motorul si atat,nu sare siguranta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea i se spune infasurare secundara, ci mai bine zis este vorba de infasurarea de pornire a motorului. Daca infasurarea de pornire are spire in scurt sau condensatorul de pornire are curent de fuga mare, atunci iti sare siguranta de pe alimentare.

Editat de politehnica
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inteles.Am gasit azi un ansamblu de 'condensator' de pornire si releu de siguranta.In principiu constructia e ca si la arctic.Sa vedem ce iasa dupa ce-l montez pe motor.Daca infasurarea de pornire a motorului are scurt,banuiesc ca nu ar trebui sa porneasca motor,caci dupa pornire infasurarea ar trebui sa fie decuplata de la energia electrica si nu ar mai trebui sa influenteze bunul mers al motorului.Si eu banuiesc 'condensatorul' de pornire.Daca tot asa face cu noul ansamblu atunci inseamna ca e ceva la motor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe la ora 18 am cuplat frigiderul .Deocamdata merge.Sper sa nu mai decupleze.Daca decupleaza atunci cred ca e motorul de vina.Mai am o nedumerire.Noul releu de siguranta are un capac de plastic in fata,si e indepartat de motor cu vreo 2-3 mm.Cel vechi nu avea,si era lipit de motor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna dimineata.Cred ca am gasit defectiunea.Era releul de pornire.A mers jumatate de zi si nu a mai sarit siruranta.Dar am constatat si un fenomen ciudat.De un an de zile termostatul cupla motorul 15 min.si decupla 10 min.Acum cupleaza 10 min.si decupleaza 20 min.(cu termostatul in aceeasi pozitie);asa mergea inainte de vreun an.Deci s-a schimbat perioada de cuplare-decuplare.?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Perioada activa/inactiva a compresorului, depinde de gradul de incarcarea a incintei(un frigider plin are o inertie termica mai mare decat unul gol), a temperaturii mediului ambiant, frecventa deschiderii usi si a conditiior de ventilatie a radiatorului(distanta fata de perete, daca este incarcat cu depuneri de praf sau garsimi).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock