Sari la conținut

windows 7 problems


dragos1294

Postări Recomandate

Buna ziua, folosesc windows 7 si cate odata se blocheaza dar doar cand ecranul laptopului se stinge(setare facuta din windows la 30min se stinge)laptopul are procesor AMD x64 2GHz, RAM 4GB, placa video 512 MB, nu se intampla des acest lucru, de 2x in aprox o luna(poate mai bine de o luna nu mai stiu exact) windowsul nu a mai fost reinstalat de 1 an si ceva, in momentul care se blocheaza ruleaza doar winampul si ymessenger.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Verificati setarile windows-ului 7, mai exact Control Panel >> Power Options. S-ar putea ca atunci cand se stinge ecranului laptop-upului, windows-ul si hardware-ul sa intre intr-un mod de functionare asa-zis "sleep", tocmai pentru a nu consuma prea repede bateria laptop-ului. Revenirea la starea initiala se face de obicei putin mai greu decat la sistemele Desktop care nu trec asa rapid in "sleep" hardware-ul. Acum e bine sa verificati la Power Options setarile si eventual puteti schimba profilul de acolo (daca aveti unul deja salvat). Apoi, si "starea actuala sau functionalitatea corecta a WIndows-ului" mai conteaza. Spre exemplu, ce spatiu liber aveti pe partitia HDD unde aveti instalat windows-ul ?

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Setarile sunt facute ca laptopul sa nu intre in modul sleep dupa ce se stinge ecranul, spatiul ramas pe HDD este de 16 GB, pe partitia unde este instalat windows-ul

Editat de dragos1294
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca setarile sunt cele care trebuie la Power Option, atunci spuneti-mi ce procese aveti active atunci cand ruleaza doar Winamp-ul si YM ? In acest sens tastati Ctrl+Alt+Del si apoi clic pe Start Task Manager si apoi pe tabul Processes. Daca aveti posibilitatea, adica daca numarul proceselor se pot incadra intr-un singur cadru, postati un print screen cu acestea. Totodata, tot in Task Manager, verificati tabul Performance si spuneti-mi cat RAM ("paginare RAM") aveti ocupat ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Observ ca aveti instalat TuneUp Utilities. Din experienta va pot spune ca nu se impaca bine cu procesele ATI Technologies Inc. cum ar fi mom.exe (pe anumite configuratii PC). S-ar putea ca atunci cand ecranul laptopului se stinge si se deschide din nou, acel proces sa nu fie capabil sa reorganizeze "setarile" (driverului) placii video, "incomodat" de alte procese. Apropo, ati realizat un update la driverul placii video ? Si ce data are versiunea firmware-ului chipsetului placii video ?

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca aceste poze sunt bune pentru intrebarea dvs. Am dat check for update si pentru placa video nu am mai vazut alt update decat cel care a fost instalat dupa ce am instalat windows-ul(se vede in poza)

post-11747-0-54348400-1339521762_thumb.jpg

post-11747-0-21046900-1339521769_thumb.jpg

post-11747-0-28983900-1339521778_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incercati sa renuntati o perioada la programul TuneUp Utilities sa vedeti daca fenomenul mai persista.

Pe de alta parte, referitor la driver-ul placii video, din imaginile pe care le-ati postat se pare ca driver-ul nu a mai fost actualizat din 26.01.2011. Cautati pe site-ul de la ATI ultima versiune disponibila a driver-ului placii video sau chiar la producatorul laptop-ului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock