Sari la conținut

panouri solare


tico

Postări Recomandate

Nu stiu daca dupa incasetare o sa mai fie aceeasi putere.Nu merita la cat costa acum un panou sa te mai chinuiesti sa faci tu incasetarea si etansarea.Eu m-am chinuit,dar un panou de 90W costa acum 650 RON.Ca sa vezi cum am incasetat si realizat eu panourile viziteaza aici:http://www.2012tehnicidesalvare.ro/2012/11-energie-electrica/26-cum-s-ne-producem-un-panou-solar

si aici:http://www.2012tehnicidesalvare.ro/forums/viewtopic.php?f=25&t=61.

Aveti toate detalile de producere a unui panou solar sigur si rezistent la umezeala,grindina etc...sper sa foloseasca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...
  • 10 months later...

Salut, nu a mai postat nimeni pe aici de ceva vreme, dar ca sa nu deschid alt topic as vrea ceva informatii despre panourile din poza. 

astea le am si vreau sa stiu daca se pot lega in paralel, cum si daca pot sa le pun direct la o baterie de 12V 7A. In gol scot 18-20V, dar legate pe bateriede abia baga 100mA fiecare. Nu le-am tinut suficient de mult legate ca sa vad daca se duce tensiunea pe baterie la mai mult de 13,8V.

 

10ofl9l.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

   Nu s-a mai scris de ceva vreme aici, acesta este un topic despre panouri fotovoltaice, doresc sa punctez cateva aspecte ale amprentei de dioxid de carbon ale acestei tehnologii.

 

 Majoritatea studiilor arata ca pentru thin film dioxidul de cabon generat prin producerea lor se acopera in caa 1an iar pentru momocristalin si policristalin in caa 3-4 ani la latitudini in jur de 45 grade.

 

 Durata de functionare la cele cu siliciu masiv este de caa 30ani, pentru thin fillm producatorii specifica cam tot atit, dar nu sunt sigur, acele filmuri pot fi deteriorate de variatiile bruste si mari de temperatura si mai ales de patrunderea  chiar si a unei cantiati infime de apa, e posibil ca o parte din aceste panouri sa se defecteze tragand umezeala.

 

 In general aceste panouri au o amprenta de dioxid de carbon de cel putin 10 ori mai mica decat energia produsa direct prin arderea unui combustibil.

 

 Descoperiri recente ar putea face ca aceste panouri sa aiba amprenta de dioxid de carbon negativa deoarece s-a descoperti un catalizator care premite sinteza electrochimica de etanol din dioxid de carbon si apa cu un randament rezonabil.

 

 Practic dioxidul de carbon ar putea fi recuperat din atmosfera.

 

 Acesta tehnologie fotovoltaica este utila deoarece disponibilitatea de energie solara este mult mai mare decat a altor forme.

 

 Incalzirea globala este efectul unei psihologii comerciale in sensul in care oamenii vand ceva, in spata petrol  gaz si carbuni indiferent de consecintele pe care acestea le au asupra climei si suportului vietii.

 

 Daca cineva ar fi dispus sa dea bani pe ele, nu ca sa le arda, ar fi ok.

 

 Problema aici nu este cantitatea sau fluxul in sine, care este redus comparativ cu cel natural, ci deranjarea unor echililbre fragile, incalzirea creste degajarea de dioxid de carbon si metan si reduce captarea acestora, avand un efect de feedback, reactie pozitiva ce duce la instabilitate.

 

Insa dupa mine, o metoda pragmatica de a extrage dioxidul de carbon din atmosfera este una genetica, ceva ce reproduce procesele care au avut loc in era carboniferului, organisme modificate genetic care fixeaza carbon in substante nebiodegradabile sau greu biodegradabile.

 

 Am putea porni chiar de la substanta cunoscuta, lignina a carei structura, sa o alteram in asa fel incat sa nu poata fi digerata enzimatic cel putin o perioada de timp pana ce se vor selecta si multiplica organisme care sa o poata face.

 

Deoarece avem tehnici de amplificare genica putem multiplica rapid astfel de organisme.

 

Selectia pe nise restrinse se face relativ rapid dar multiplicarea la scara mare ia timp.

 

 Deoarece contributia omului la turnoverul natural al carbonului este relativ redusa valoarea acestei tehnologii fotovoltaice nu sta in posibilitatea extragerii artificiale a dioxidului de carbon din atmosfera ci la reducerea generarii acestuia prin activitatile umane.

 

https://www.quora.com/Whats-the-carbon-footprint-of-solar-panels-Do-they-need-more-energy-to-produce-than-what-they-would-produce-in-their-entire-life

 

https://www.skepticalscience.com/human-co2-smaller-than-natural-emissions.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock