Sari la conținut

KIT101 - Corector de ton cu preamplificator audio (Colectia Tehnium Azi)


donpetru

Postări Recomandate

Felicitari pentru realizare. Apropo, cum de v-ati gandit sa includeti corectorul pe aceeasi placuta cu partea de alimentare ("de forta") ? Si sa nu uitati sa conectati ecranul potentiometrelor la masa.

 

Numai Bine

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc! Le-am pus impreuna pentru ca mi-a fost lene sa tai placa. In plus, partea de forta da bine intotdeauna, cu toate ca placa preamplifului era destul de mare si asa, acum are si "zgarie nori".

 

Multumesc pentru sfatul cu masa, abia in seara asta l-am pornit, urmeaza maine sa-l finisez.

 

Felicitari si dvs. pentru schema si cablaj!

 

Toate bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

am realizat si eu acest corector preamplificator in 2 exemplare unul cu piese noi mai putin cei doi condensatori pe iesire de 2,2 micro nepolarizati care iam facut prin legarea a doi condensatori polarizati de 4,7 micro iar celalalt

exemplar cu piese recuperate

ambele se comporta la fel siintradevar se vad diferentele daca nu se executa si o ecranare corespunzatoare

rezultatele fiind absolut bune de aceea multumesc initializatorului acestui topic pentru toata documentatia acestui kit

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca va reusit acest montaj. Respectati cu cat mai multa strictete instructiunile de ansamblare pe care le-am expus in acest topic.

 

Pentru a minimiza eventualul zgomot de fond produs de preu si de corector (un lucru destul de intalnit la montajele corectoare de ton cu AO tip Baxandall), in acest sens utilizati cablu ecranat, o sursa de alimentare stabilizata si cat mai bine filtrata si ecranati montajul sau utilizati-l intr-un aparat cu carcasa metalica.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

modulul realizat cu piese recuperate il utilizez intr-o carcasa metalica pe celalalt facut cu piese noi ii fac o carcasa metalica duar lui legata la masa bine inteles

ceea ce ma uimit este ca atunci cand leam facut proba in aer cum sa-r spune cu modulul alimentat pe masa aveam un zgomot de fond mic in comparatie cu alte preuri iar dupa ce am facut montajul zgomotul a diparut este aproape insesizabil cu volumul dat la maxim fara semnal la intrare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

buna ziua, donpetru! intampin o problema pt care nu am solutie logica: cand balansul este la jumatate, un canal se aude mai tare si unul mai incet. facand reglajele din semireglabil reusesc sa aduc la echilibru sonorul, dar la rotirea potentiometrului de balans pe un canal sau altul, unul se aude mai tare, iar celalalt mai incet.

ce si unde credeti ca mai trebuie reglat? voi atasa si poze

multumesc .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unele melodii nu au acelasi nivel sonor pe ambele canale (asta de "la inregistrare"). In plus, acest lucru poate fi accentuat mai mult sau mai putin de sursa de semnal si in al treilea rand de corectorul de ton. Deci, pana la corectorul de ton semnalul muzical trece prin alte circuite care ii pot afecta nivelul audio pe cele doua canale (daca ne referim la un semnal audio stereo). Deci, inainte de a actiona acel potentiometru asigurati-va ca ceea ce intra in corectorul de ton este OK si de abia dupa aceea treceti la reglaje.

Apoi, a doua problema pe care cred ca nu ati inteles-o este tocmai rolul potentiometrului de balans a corectorului de ton. Acest potentiometru are rolul de a regla nivelul de semnal audio pe cele doua canale audio. Adica, daca rotiti cursorul potentiometrului intr-o parte, un canal se va auzi mai incet si celalalt mai tare. E ceva cat se poate de corect. In privinta acestui aspect, dupa modul cum v-ati exprimat mai sus, nu ati constatat un defect ci o functionare corespunzatoare.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Buna seara am terminat si eu corectorul si intru in probe cu el.Multumesc si felicitari lui donpetru pentru eleganta si rabdarea cu care realizati aceste proiecte.Pun si cateva poze si revin dupa probe.

Am o rugaminte pentru tiptronic daca mai ai schema de la puntea redresoare prezentata pe aceeasi placa cu corectorul sa o postezi daca se poate. Multumesc frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara,ce sa mai zic,merge IMPECABIL nu are nici un cusur,(dompetru,il bate la fund pe cel luat de pe ebay,com),cel pe care l-am prezentat cu fetul 300.Inca nu am legat potentiometrii la masa si ma bucur ca nu am finalizat cutia.Va multumesc si la mai multa realizari

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Buna ziua ,atasez cateva poze si cu corectorul realizat.Merge foarte bine.Imi cer scuze am uitat sa le intorc.Le mai pun inca odata

 

Gata le-am intors

post-28325-0-70813700-1404319474_thumb.jpg

post-28325-0-38271000-1404319486_thumb.jpg

post-28325-0-52930900-1404319507_thumb.jpg

post-28325-0-12563800-1404319519_thumb.jpg

post-28325-0-00318000-1404319772_thumb.jpg

post-28325-0-28868300-1404319782_thumb.jpg

post-28325-0-47545900-1404319799_thumb.jpg

post-28325-0-43446500-1404319812_thumb.jpg

Editat de niksound
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock