Sari la conținut

Ce kituri electronice v-ati dori sa vedeti in Colectia Tehnium Azi?


donpetru

Postări Recomandate

Deschid acest topic pentru a da posibilitatea utilizatorilor sa-si exprime propriile pareri cu privire la urmatoarele proiecte care vor popula colectia Tehnium Azi.

 

Asadar, puteti posta aici ce schema doriti sa o vedeti in colectie, asa cum au fost prezentate cele trei versiuni ale amplificatorului Luxman. Momentan, sunt putin indecis, in privinta urmatorului proiect din colectie, asa ca, va rog sa postati ceea ce va doriti cel mai mult sa vedeti: un anume kit de amplificator audio, preamplificator sau corector, selectie surse de semnal audio, un anume proiect cu microcontroler de pe web, sursa de alimentare reglabila etc.

 

Numai Bine si astept parerile voastre.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as vrea un kit de corector de ton stereo cu operationale, cu potentiometrele dispuse la vreo 5 cm departare unul de altul, ca sa nu le mai scot de pe placa.

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

.

Ce o fi insemnand punctul lui criss?

Colectia asta va strica multe afaceri. Va dati seama ce ar insemna sa avem aproape orice fel de kit in colectie. Atunci, toata lumea se va apuca sa le fac acasa. Te ajunge de doua ori mai ieftin decat sa le cumperi din comert (presupunand ca avem un pistol de lipit acasa, un textolit etc).

 

stima,

dan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Criss, nu te lamenta! 39.gif

 

Cand eram student sa stii ca nu-mi piermiteam sa cumpar toate kiturile din magazin. Daca cumparam unul pe an! Celelalte (adica vreo 20), le faceam prin metode traditionale. Si cum e criza acum, mai mult ca sigur studentii de prin UPB, in special, le fac tot traditional. De asta cred eu ca e buna ideea unei colectii cu cablaje DIY, iei folia PNP, treci la treaba si ai cablajul.

 

Dane,

nu cred ca ies exact de doua ori mai ieftine, dar chiar anul asta am facut un montaj simplu pentru cineva si vreau sa-ti spun ca, daca le cumparam din magazin ma costa 120lei (2 bucati), pe cand cu 65 de lei si ceva munca (am pierdut o zi), le-am facut pe amandoua. Sa stii ca diferenta asta conteaza, chiar si pentru un bugetar, nu mai zic studentii sau elevii. Acum, se merita sa faci kituri foarte ieftine, care se vind cu max. 20...30lei/buc. Daca le faci prea scumpe, stai mult si bine cu ele pe raft (in RO).

 

Pentru colectie: o sursa SMPS pentru audio cu posibilitati de alim. la 12VDC si 230VAC.

Editat de politehnica
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In data de 15 iulie 2010 voi stabili schema sau circuitul care va urma in colectie.

 

Deci, cam la doua, trei saptamani (atat pot) voi prezenta un montaj DIY nou in colectia Tehnium Azi. Ceea ce va urma in colectie depinde de opiniile dvs. in acest forum, care moment sunt destul de reduse, vis-a-vis de aceasta tema.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

As fi vrut sa vad mai multe propuneri de realizare scheme electronice in colectia Tehnium Azi, dar avand in vedere ca pareri nu au fost mai deloc si ca doua dintre mesajele la adresa de e-mail a redactiei viza realizarea unui corector de ton, ca drept urmare, in colectia Tehnium Azi voi prezenta acel corector de ton, a carui schema o puteti studia si aici (post nr.2, schema cu TL071):

http://www.forum.teh...on-cu-tda-1524/

Daca mai sunt intrebari nu ezitati sa le puneti.

Asadar, am sa fac tot posibilul ca pana pe data de 1August sa prezint, intr-un topic separat din aceasta sectiune, acel corector de ton.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Buna ziua.Domnule "donpetru",pentru un schimb de experienta in domeniul corectoarelor de ton,dati-mi un mail pe adresa dragangeorge72@yahoo.com,pt ca am devenit un fel de "expert" in ele,am facut multe,m-am "ars"cu multe si doar cateva merita bagate in seama!Cu stima,Dragan George.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca as discuta cu toata lumea prin e-mail atunci cu siguranta nu as mai avea timp de acest forum. Asa ca, incercati sa postati in unul sau mai multe mesaje, propriile pareri rezultate in urma realizari, de catre dvs., a mai multor scheme de corectoare de ton. Oricum, KIT101, asa cum am denumit acel corector de ton, este un kit pentru o sonorizare acasa. Cu siguranta o sa-mi spuneti cateva dintre dezavantajele seriei TL in domeniu audio, dar asta nu face imposibila realizarea in limite HiFi a unei corector de ton, in special cu TL074.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Deoarece am primit doua mesaje pe adresa redactiei pentru realizarea unui kit de amplificator audio (pana in 100W, mono sau stereo) care sa mearga in tandem si cu corectorul de ton anterior prezentat, si tinand cont si de faptul ca aici nu prea au fost multe opinii care sa ma indrepte strict spre un anumit montaj, in cursul lunii viitoare, pana pe data de 15 septembrie, am considerat necesar sa realizez un astfel de kit de amplificator. Mai ma gandesc ce schema, dar toate la momentul potrivit.

 

Dupa acest kit de amplificator audio, deoarece pe lista de prioritati era o sursa SMPS audio pana in 1000W, voi demara acest proiect prototip care va fi prezentat in etape si modelat, in cadrul unui subiect special din acest forum. Deci, vom avea mai multe versiuni la aceea sursa SMPS, versiuni care vor veni dupa ce va pune cineva la punct prototipul, urmand sa facem micile ajustarile necesare pe parcurs - ma refer in special la partea de limitare a curentului. Oricata teorie as aplica, fara o abordare practica serioasa, nu vom putem definitiva un astfel de proiect.

 

Daca sunt observatii cu privire la ce am spus mai sus, puteti sa le expuneti in continuare.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 months later...

Un proiect de aparat de sudura in comutatie se poate descarca accesand rubrica Download >> Articole Extrase.

Asta daca nu doriti sa asteptati pana apare unul in Colectia Tehnium Azi. Oricum, daca ar fi sa prezint un asemenea proiect prototip in colectia TH, asta se va intampla cel mai probabil in cursul anului viitor. Anul asta sunt pe ordinea de prioritati alte proiecte.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Domnule DON PETRU, propun realizarea unui filtru pentru bi-amping, daca se poate de tipul STATE VARIABLE FILTER, cu buffer pe intrare, reglaj factor Q, frecventa filtru reglabila, comutabila (condensatorii din integratoarepusi in paralel printr-un comutator), etaj ie;ire cu amplificare (volumul adica GAIN s[ se regleze din bucla de reactie AO DE IESIRE. Presupun ca nu este necesar DELAY, filtru subsonic, ultrasonic, dar ar fi util pe intrare un convertor BALLANCED UNBALLANCED ;i poate iesirile sa fie balansate (ca sa iasa totul mai PRO). Frecvente joase - 50 Hz la 500 Hz, iar inaltele 500 la 5000 Hz

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am notat desi exista in forum diverse scheme care daca ar fi puse cap la cap ar rezulta tocmai cerinta dvs.

 

Daca mai sunt cereri de kituri in Colectia Tehnium Azi, va invit sa postati.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock