Sari la conținut

Poză

Program proiectare electrica ???


 • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
2 răspunsuri în acest subiect

#1
dispeceru

dispeceru

  Membru

 • Members
 • 2 postari
As dori sa aflu cam ce programe de proiectare electrica bune sunt pe piata si cu un raport calitate/pret bun. M-a intereseaza sa faca atat parte de desen instalatie, scheme monofilara si dimensionare electrica, extrase materiale etc

#2
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.191 postari
 • Resedinta:Galati
Din categoria programelor CAD, cu versiunii FREE sau chiar FREE, destinate elaborarii schemelor electrice, va recomand: Automation 40 si ProfiCAD. Va recomand sa testati pentru inceput Automation 40, mult mai bine pus la punct decat ProfiCAD. In acest sens, vedeti cele trei tutoriale video de aici:
http://www.pcschemat.../dragn_draw.htm

Daca intentionati mai tarziu sa treceti la un alt nivel - profesional - va recomand sa va orientati catre niste programe cu traditie in domeniu ca de exemplu: ePlan (un program foarte utilizat in proiectarea instalatiilor electrice ale navelor maritime), CAD Electric (un program compact, foarte utilizat in proiecte de actionari electrice in diferite domenii, inclusiv instalatii electrice in constructii civile si industriale, la un pret destul de bun), Zuken Electrical CAD (unul dintre cele mai utilizate programe in acest domeniu in Australia, America de N/S, si Asia de Sud-Est), Radica Electra (un program echilibrat din toate punctele de vedere; as spune chiar un concurent serios in zona unde activeaza programul Zuken), Elite Software, AutoCAD Electrical (un program destul de complet dar scump) etc.

Asadar, in functie de buget, amploarea sau complexitatea schemelor de instalatii electrice pe care doriti sa le elaborati, va alegeti solutia software potrivita.

Numai Bine
 • merlin ii(le) place mesajul asta

#3
dispeceru

dispeceru

  Membru

 • Members
 • 2 postari
Da merci fain de lamuriri...dar nu e intocmai ce caut. Ceea ce caut este programul FINE ELEC care combina partea de desen propriu zis a retelelor cat si calcule de dimensionare. Faza e ca e al naibii de scump..............
0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc