Sari la conținut

Recomandati-mi un amplificator audio simplu pe lampi


 • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
96 răspunsuri în acest subiect

#91
razvan_3001

razvan_3001

  Membru

 • Members
 • 9 posturi
din punctul meu de vedere care sunt un "pic"  tabacit cu constructia de amplificatoare audio pe tuburi pentru inceput incercati sa construiti un amplificator SE prima data sa puteti vedea si auzi ce poate iar pentru o varianta PP mai tirziu un pic (sunt multe de spus)

daca pot sa va ajut cu un sfat sau cu tuburi electronice  va stau la dispozitie
ola

#92
iulidan2

iulidan2

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 165 posturi
Orice ajutor e binevenit, mai ales despre asezarea corecta a pieselor, pentru prevenirea brumului, masuratori care sa ne ajute sa aducem lampa in punctul corect de functionare, cat si idei despre eliminarea distorsiunilor.
Eu am terminat un SE cu 6p14p in final, cu ajutorul unui kit, care cuprinde transformatoarele si lampile; incurajat de constructia usoara si functionarea de prima data, vreau sa abordez un PP cu 6p3s, tot cu ajutorul unui kit, tinta fiind un amplificator care sa se apropie ca sunet si performante de statiile Doina        ( cam 30 w pe canal, dar stereo ).
Principala problema la SE, in lipsa unor tensiuni de verificare, sunt distorsiunile, care isi fac prezenta la volum mai mare, schema fiind cea cunoscuta sub numele de Aritma.

Editat de iulidan2, 08 martie 2009 - 02:29 .


#93
ikoflexer

ikoflexer

  Membru

 • Members
 • 3 posturi
Salutari, sunt nou aici.  Nu stiu daca mai este activ acest subiect, dar daca e, as avea o schema de adaugat, care a fost prima mea cu lampi, si este foarte usor de facut.  Foloseste o singura lampa pe canal, care se folosea la televizoare inainte (include t***** si pentoda).  Schema e in linkul de mai jos in postarea 5; am si atasat schema dar nu stiu daca a mers.

http://www.audiokarm...ad.php?t=163886


Pentru lampa eu am folosit 21LU8 (foarte ieftin) in loc de 6LU8, iar pt traful de iesire am folosit unul de putere (am tot cautat pana am gasit unul care mergea bine) si folosesc cu casti de impedanta 63ohm.  Sunetul a fost foarte dinamic, clar, foarte viu.  Nu m-am asteptat la astfel de sunet bun de la  o schema asa de simpla.

Am mai atasat o schema simpla, dar pe aia n-am facut-o deci nu stiu prea mult despre ea.

Numai bine.

P.S.  Am gasit si schema de alimentare pentru schema a doua.
http://nmwilliam.tripod.com/ecl82.html

Fișiere atașate (doar utilizatorii pot descarca fisiere)


Editat de ikoflexer, 23 august 2009 - 05:43 .


#94
iulidan2

iulidan2

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 165 posturi
Excelenta schema cu o singura lampa, t*****/pentoda ECL 82, dar sunt mai greu de gasit, poate echivalentele rusesti sa fie mai usor de gasit.

#95
ikoflexer

ikoflexer

  Membru

 • Members
 • 3 posturi

Vezi postiulidan2, pe Aug 24 2009, 08:06 AM, a spus:

Excelenta schema cu o singura lampa, t*****/pentoda ECL 82, dar sunt mai greu de gasit, poate echivalentele rusesti sa fie mai usor de gasit.

Da, si mie imi place ca e foarte simpla.  Poate cu mici schimbari ecl82 se poate inlocui cu 6f3p
  http://tubedata.itch.../113/6/6F3P.pdf

Pentru inceput, cineva care nu a incercat inca un amplificator cu lampi poate sa fie foarte surprins de sunetul obtinut.  Cred ca din toate piesele, transformatorul de iesire este poate cel mai greu de gasit.  Adica unul bun; eu am improvizat si am folosit unul care era de putere; am incercat mai multe pana am gasit unul care a mers excelent cu casti de impedanta 63 ohmi.

#96
iulidan2

iulidan2

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 165 posturi
Din pacate, nu se mai poate gasi aparatura veche, de unde sa recuperezi un transformator de iesire, iar preturile practicate acum, de cei care bobineaza, sunt exclusiviste.

#97
iulidan2

iulidan2

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 165 posturi
Nu a trecut mult timp si chiar am gasit 2 transformatoare identice , cu care am construit un amplificator stereo cu PCL 82, ca asta l-am gasit.
E un fel de jucarie pentru apartament, care se simte bine pe incinte cu SPL mare.
A nu se incerca pe incinte cu SPL sub 90, ca nu va da rezultele.
0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc