Sari la conținut

Pareri sistem sonorizari


paradoxx89

Postări Recomandate

De ceva timp tot am de gand sa incep o mica afacere in domeniul sonorizarilor , iar acum mi-am luat inima in dinti si incep sa lucrez .

As avea nevoie de niste pareri , sfaturi .

Mam gandit la urmatoarea configuratie :

2 sateliti long-throw cu 2*EW12EP + COMP 50 - pusi pe un PA200

2 BPH cu EW18HN - pusi pe un MA300

 

Dar acum incep sa ma gandesc ca nu prea are rost . Nu or sa fie sali prea mari iar mijlocul de transport nu imi prea permite . Ma gandesc la ceva mai compact dar cam cu aceleasi calitati dar nu reusesc sa gasesc . As putea folosii aceeasi sateliti si un singur BPH ? Sau sa merg pe o configuratie EW1505 + comp 34 pe sateliti si un BR cu C15-600EL ( sau EW18HN) .

 

Astept vreun sfat/parere .

Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt priceput in astfel de tipuri de boxe ( long throw sau bandpass horn) dar sunt curios ce calcule stau la baza construirii unor astfel de tipuri de boxe.

Sunt programe dedicate, se merge pe incercari iterative, sau se face la ochi ca oricum conteaza doar sa bubuie si nimic in rest ?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau sa merg pe o configuratie EW1505 + comp 34 pe sateliti si un BR cu C15-600EL ( sau EW18HN) .

N-am inteles mai nimic,ce faceti cu satelitii,din cate stiu sunt denumite asa incintele fara bas ale sistemelor 2.1-5.1.Daca nu aceasta este intentia(sitem 2.1-5.1) va sugerez un sistem modular cu incinte active pe trepiezi si un mixer.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt programe specializate cu care putem afla volumul si acordajul , si sunt incinte deja create pentru difuzoarele respective (sau copii dupa unele incinte de marca , iar difuzoarele sunt aproximativ la fel ca parametrii cu cele cu care au fost produse ) . Si nu , nu e vorba de nimic facut la plezneala " ca oricum conteaza doar sa bubuie si nimic in rest " .

@ miron1947 Intr-un fel e vorba de un sistem 2.1 sau 2.2 la fel cu cele de calculator , acelasi principiu se aplica dar la o scara mai mare . Varianta cu incinte active puse pe trepied e pentru sonorizari mici si pentru anumite tipuri de muzica (parerea mea ). In mare parte o sa sonorizez diferite party-uri unde e nevoie de bas puternic , deci e nevoie si de unul sau doua subwoofere .

Astept si alte pareri , mai am ceva timp pana ma apuc de ele asa ca astep sugestii . Multumesc !

 

A "long throw" speaker is normally considered to be a high-directivity speaker. Vertically, because it projects a tight beam, you're able to "throw" the sound over the heads of the nearest listeners without killing them with SPL(the sound pressure level). Horizontally, it sends less energy into the sidewalls of the room - so the reverb picks up more slowly as you walk toward the back.
Editat de paradoxx89
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Varianta cu incinte active puse pe trepied e pentru sonorizari mici

Rolul trepiezilor pentru incinte,este de a deplasa punctul de emisie sonora deasupra auditoriului,corpul uman fiind neomogen ca densitate,este cel mai puternic absorbant fonic intr-o incapere.In alta ordine de idei,daca este party si nu discoteca,nivelul acustic utilizat,trebuie sa permita o conversatie intre doua persoane alaturate,fara a fi nevoite sa urle unul la celalalt.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock