Sari la conținut

Sonerie pentru atentionare becuri uitate aprinse


Bobby_TM

Postări Recomandate

Buna seara,

 

Am o Dacie 1310 din 1998 :flag_of_truce: si am reusit "performanta"de a lasa masina cu farurile aprinse in parcare. Dupa vreo 5 ore cand m-am intors supriza bateria era "lesinata" si becurile luminau cu putere scazuta. Mi-a venit sa-mi dau palme nu alceva... suicide_fool-edit.gif Noroc ca am gasit un domn dragut care mi-a permis sa leg cu cablul de pornire bateria mea de bateria lui si am pornit masina....

Am vazut la alte masini un sitem la care daca scoti cheia din contact iar becurile sunt aprinse suna un buzzer sau ceva de genul pana le stingi.

Cine are o schema pentru un astfel de "dispozitiv" il rog sa o puna pe aicea cred ca nu sunt singurul interesat de asa ceva.

Sau daca stiti o alta metoda de prevenire a uitari farurilor aprinse... spuneti sunt deschis la orce sugestie...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau daca stiti o alta metoda de prevenire a uitari farurilor aprinse... spuneti sunt deschis la orce sugestie...

O alta metoda... scratchchin.gif scratch_one-s_head.gif Spre ex. un montaj cu un releu. Cand scoti cheie din contact actionezi cu mic astabil ca va mentine releul anclasat timp de 5minute, dupa care va intrerupe circuitul farurilor. Sau ai putea utiliza un releu de timp dedicat la vreo 50lei bucata, ca acesta:

http://www.bizoo.ro/firma/TCSL/vanzare/72312/Releu-de-timp

Bineinteles, va trebui sa cauti unul functionabil la tensiunea bateriei. Putin probabil sa gasesti dar ti-am prez. si var. asta... ca idee.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Buna ziua,

 

-Chiar daca este topicul mai vechi,va prezint si eu o schema simpla,mai bine zis o idee ,care am aplicat-o la mine.

-Piese necesare:un buzzer la 12v si conductori de legatura.Se leaga plusul de la buzzer la plusul luminilor de pozitie si minusul de la buzzer la plusul unui consumator care se cupleaza cand se pune contactul,in cazul meu la semnalizare.

-Cum functioneaza:in timp ce masina este pornita si ai pozitia (farurile)aprinse , buzzerul la ambele borne are +12v,in cazul acesta nu suna,cand se ia contactul si ai pozitia(farurile) aprinse circuitul de la semnalizare se deschide si la plusul semnalizarii ajunge minus,in cazul acesta buzzerul suna.

Singura problema, daca este o problema,in mers cand semnalizezi buzerul bipuie in ton cu semnalizarea.Eu folosesc de cativa ani aceasta schema si nu am avut nici o problema functioneaza si in ziua de azi.

 

Numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum functioneaza:in timp ce masina este pornita si ai pozitia (farurile)aprinse , buzzerul la ambele borne are +12v,in cazul acesta nu suna,cand se ia contactul si ai pozitia(farurile) aprinse circuitul de la semnalizare se deschide si la plusul semnalizarii ajunge minus,in cazul acesta buzzerul suna.

Dar nu mai este conditionat de deschiderea portierei,astfel,suna si daca nu incercati sa parasiti masina.Pot fi situatii cand trebuie sa stati in masina cu pozitiile aprinse si motorul oprit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut domnule Miron,

 

-Observatia dumneavoastra este cat se poate de corecta,schema prezentata este,cred,cel mai simplu si ieftin avertizor,e drept cu pretentii limitate,dar in functie de necesitatea fiecaruia se poate adapta.Daca dorim sa avertizeze la deschiderea portierei cel mai simplu legam minusul la plafoniera,cel care vine de la butonul de pe stalpul portierei.

 

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock