Sari la conținut

Robot controlat de creier biologic

Trimis donpetru , sep 15 2010 09:10 | 2730 Vizualizari
- - - - -


O echipa de cercetatori de la Universitatea din Reading, Marea Britanie, a creat un robot care este controlat de un creier biologic format dintr-o cultura de neuroni.
Cercetarea este primul pas catre investigarea modului in care se manifesta memoria in creier si cum acesta retine anumite cantitati de informatie. Realizarea are potentialul de a conduce la o mai buna intelegere a felului in care se dezvolta anumite boli care afecteaza creierul cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

Creierul biologic al robotului este format din culturi de neuroni asezati intr-o farfurie unde se afla si aproape 60 de electrozi care capteaza semnalele electrice generate de celule. Aceasta energie este folosita pentru punerea in miscare a robotului.

De fiecare data cand robotul se afla in apropierea unui obiect, semnalele sunt directionate pentru a stimula creierul prin intermediul electrozilor. Efectul rezultat este utilizat pentru punerea in miscare a celor doua roti ale robotului, stanga si dreapta. Cu toate ca nu dispune de control suplimentar, masinuta inteligenta evita ciocnirea cu obiectele din jurul sau.

Cercetatorii incearca acum sa determine robotul sa invete. Adica ii transmit diverse semnale care il indruma in directii predefinite. Speranta este ca la un moment dat sa intre in actiune memoria, altfel spus, robotul sa inceapa sa recunoasca teritoriile pe care le reviziteaza.


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72006
Total Topics:
6333
Total Members:
30381
Newest Member:
Shpeedy
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

115 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

114 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Bing, Google, mani

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc