Sari la conținut

Microsoft cheamă în instanţă un producător de mouse-uri

Trimis donpetru , sep 15 2010 08:54 | 1423 Vizualizari
- - - - -


Microsoft, care nu este străină de acuzaţiile de încălcare de patente, se află acum în situaţia de a acuza o altă companie de acest lucru. Producătorul software a depus o plângere împotriva unei companii taiwaneze despre care susţine că încalcă patentele sale hardware legate de mouse-uri.

Microsoft a anunţat că a depus o plângere la Comisia Internaţională pentru Comerţ (International Trade Commission), după ce a eşuat în încercarea de a negocia un proces de licenţiere cu Primax Electronics. Prin această plângere, Microsoft încearcă să obţină o sentinţă prin care să interzică Primax să mai importe produse care încalcă patentul, în Statele Unite.

Într-un interviu, Horacio Gutierrez, Deputy General Counsel, a anunţat că Microsoft a depus plângerea doar dup㠄mai multe încercări de a ajunge la un acord de licenţiere, în ultimii doi ani”.

Gutierrez a precizat că Microsoft a avut o politică deschisă în privinţa proprietăţii intelectuale timp de mulţi ani şi că peste 20 de companii fac parte din programul său de licenţiere a tehnologiei hardware, inclusiv companii precum Targus, Fellowes şi RadioShack.

Deşi alte companii taiwaneze au obţinut licenţă pentru tehnologia Microsoft, Gutierrez a spus că Primax nu şi-a manifestat intenţia de a face acest lucru.

„Am fost cei care am făcut primii paşi pentru a ajunge la o înţelegere, dar discuţiile nu au avut niciodată finalitate”, a spus el.

Microsoft se referă la mai mult de şapte patente legate de două tehnologii utilizate în cazul mouse-urilor. Prima, cunoscută ca U2, permite conectarea mouse-ului atât la portul USB, cât şi la cel PS/2, fiind capabilă să detecteze automat ce port este folosit. Cea de-a doua, botezată TiltWheel, are legătură cu adăugarea unor capacităţi suplimentare de mişcare a cursorului, prin înclinare.

Deşi Microsoft se află rar în postura de reclamant în cazurile de încălcare a patentelor, a mai apelat la justiţie pentru patentele legate de mouse-uri, când a dat în judecată compania Belkin, în august 2006. Cele două părţi au ajuns la un acord, numai câteva luni mai târziu, a spus Gutierrez.

Sursa: CNET News


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72212
Total Topics:
6347
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

116 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

115 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Ciprian 81, Bing, Google

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc