Sari la conținut

Dispozitivul de calcul low-cost creat de India poate rula aplicatii de tip office

Trimis donpetru , sep 15 2010 11:15 | 2426 Vizualizari
- - - - -


Dispozitivul low-cost creat pentru scopuri educationale introdus de guvernul indian mai devreme, in aceasta saptamana, poate sa ruleze suita OpenOffice.org, pe langa posibilitatea de a naviga pe internet, a declarat un oficial al guvernului.

Menit sa fie lansat la 10$ in volume foarte mari, initial dispozitivul va costa intre 20$ si 30$, conform N.K. Sinha, de la Biroul de Educatie Tehnica din cadrul Departamentului pentru Educatie Superioara.

Dispozitivul este construit pentru a satisface cerintele studentilor indieni pentru acces la continut electronic.

Un prototip functional a fost expus, dar conform lui Sinha, mai sunt multe obstacole ce tebuiesc depasite. Proiectantii acestui dispozitiv au folosit multe tehnologii open-source pentru a putea reduce costul dispozitivului.

Guvernul indian a fost criticat pentru ca a sugerat ca acest dispozitiv va fi de fapt un laptop. Proiectantii indieni sunt de parere ca acest dispozitiv este foarte potrivit pentru piata locala si nu ar trebui comparat cu proiectul asociatiei OLPC.

Specificatiile tehnice sunt inca neclare. Deocamdata se cunoaste faptul ca dispozitivul dispune de 256 MB de memorie si o tastatura virtuala, dar poate fi conectata si o tastatura normala printr-un port USB. Dispozitivul nu are nevoie sa fie legat la un laptop si se conecteza la internet printr-un port LAN. Displayul este integrat in dispozitiv si nu este de tip LCD.

Guvernul indian planuieste sa testeze intensiv dispozitivul.

Sursa: pcworld Romania


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72215
Total Topics:
6349
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

115 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

115 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Google, Bing

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc