Sari la conținut

Cu noul model de wattmetru puteţi afla mult mai ieftin şi mai uşor puterea consumată de receptoare

Trimis donpetru , sep 15 2010 11:48 | 4493 Vizualizari
- - - - -


Pentru majoritatea oamenilor, singurul moment când sunt îngrijoraţi de puterea electrică consumată, este atunci când funcţionează aproape toate receptoarele de forţă şi iluminat din casă. Apoi dacă cazul se repetă zilnic, timp de o lună, cu siguranţă factura la energie electrică va fi destul de…mare. Totuşi, un dispozitiv electronic, mai exact un wattmetru electronic, prin care să se contorizeze receptoarele şi să se determine cele cu consum ridicat, este un aparat de măsură foarte util în astfel de situaţii. Se poate face astfel un management destul de riguros a consumului de energie electrică într-o unitate sau apartament, cu impact ulterior în micşorarea facturii la energia electrică. Un astfel de aparat de măsură (vezi foto) a câştigat de KKKKKKKKKând un concurs de proiectare industrială în luna februarie a anului curent.

În cadrul celui de-al doilea concurs Greener Gadgets Design, care a avut loc cu o zi înaintea conferinţei cu acelaşi nume, au fost invitaţi designeri să-şi prezinte creaţiile ce au constat în realizarea unor dispozitive special proiectate să reducă impactul asupra mediului de către viaţa mondenă. Concepţiile prezentate au variat de la soluţii elegante practice, cum ar fi un bec fluorescent compact, cu un tub de schimb, la nişte soluţii simple bizare.

Dintre cele mai fanteziste concepte a fost un calculator desktop construit dintr-un carton ondulat de locuinţe. Totuşi, membrii comisiei au constat câteva desene şi modele care nu pot avea 100% aplicabilitate practică, fiind mai degrabă nişte “gadgets-uri magice”.

Începând cu standul prezentării dispozitivului din imagine, inditulat “Kill A Watt”, o echipă a adaugat capacitatea de a monitoriza consumul direct de pe Web.

Dispozitivul denumit Tweet-a-Watt de o echipa de proiectare condusă de Limor Fried de la Adafruit Industries, New York, este o adaptare a unui alt dispozitiv numit “Kill A Watt”, un aparat de măsură care permite utilizatorilor să monitorizeze energia electrică consumată de aparatele electrocasnice conectate la dispozitiv.

Aparatul “Kill A Watt” a trezit interesul unor numeroase persoane prezente la expoziţie, persoane interesate în descoperirea unui aparat care ar putea întrerupe funcţionarea televizoarelor sau a DVD playere-lor în modul stand-by. Conceptul “Tweet-a-Watt” a adaugat un mic modul wireless la aparat.

Energia electrică stocată de un condensator ruleaza modulul destul de mult timp în fiecare zi pentru a trimite datele de consum de energie, prin intermediul unui calculator, într-un cont pe Internet, de fapt un mesaj de serviciu, cum ar fi Twitter.

Astfel, există posibilitatea de a verifica de oriunde starea consumului de energie electrică din cas㠖 consum de stand-by sau nu. Spre exemplu, aţi putea verifica daca copii după ce au plecat la şcoală nu au uitat televizorul deschis ş.a.m.d.

Tweet-a-Watt nu este încă comercial, dar instrucţiunile de realizare practică a sa sunt disponibile gratuit pe site-ul web a lui Fried.

Sursa: memagazine.asme.org


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72212
Total Topics:
6347
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

116 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

111 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Bing, Google, RockDok, vijelie02, tyeibo1988, Yahoo, aureliann, adrian.popa10

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc