Sari la conținut

Centrale geotermale şi un hummer verde!

Trimis donpetru , sep 15 2010 12:32 | 3123 Vizualizari
- - - - -


Centralele electrice geotermale si vehiculele electrice par doua tehnologii foarte diferite. Dar ele au acest lucru în comun: o companie din statul american Utah are în curs de dezvoltare ambele tehnologii. Fata de anul trecut, compania Raser Technologies Inc. a înregistrat unele progrese. Raser a început sa furnizeze energie electrica în orasul Anaheim, California, de la un amplasament geotermal din sud-vest statului Utah. Si tot aceasta companie a lansat un Hummer H3 modificat capabil sa consume la 100 mile nu mai mult de un galon de benzina. În luna aprilie compania a început sa produca energie electrica de la centrala geotermala Hatch, în Beaver County, Utah. Raser a spus ca centrala Hatch este numita asa dupa numele senatorului statului Utah, Orrin Hatch.

Compania are un contract de cumparare pe 20 de ani cu Anaheim. Potrivit Issa Arnita, director de investitii la Raser, compania se asteapta ca centrala sa functioneaze la capacitate maxima (10 - 11 MW) înainte de finele acestui an.

Scopul companiei este de a adauga circa 100 MW pe an, a spus Arnita. Încetinirea economiei a afectat disponibilitatea finantarii, dar Raser se afla în discutii cu alti potentialii cumparatori de electricitate.

Sistemul geotermal Raser utilizeaza o tehnologie generatoare de energie, numita PureCycle, de la Pratt Technologies Unite si Whitney Power Systems, tehnologie utilizata pentru generarea de electricitate din apele subterane încalzite în mod natural la temperaturi de pâna la 300 °F. Aceasta este o temperatura mai mica decât cea înregistrata la cele mai multe resurse geotermale care sunt folosite în prezent.

Imagine postată

Pe frontul de automobile, Raser a introdus un Hummer hibrid în Congresul Mondial SAE de la Detroit, în luna aprilie, anul curent. Totodata, SUV si-a extins gama de vehicule electrice si utilizeaza un sistem dezvoltat Raser în cooperare cu FEV Inc din Aachen, Germania.
Potrivit Raser, Hummer-ul hibrid are o autonomie de aproximativ 400 de mile, poate functiona 40 mile exclusiv pe baterii, înainte ca motorul cu ardere interna sa înceapa sa actioneze generatorul. Compania sustine ca cele mai multe vehicule electrice se pot conduce mai putin de 40 mile pe zi. Vehiculul electric ar putea fi folosit pe timp de zi, iar noapte ar putea fi utilizata pentru încarcarea bateriilor. Se va putea astfel utiliza, rezonabil, masina fara utilizarea unui strop de benzina.

Luând în considerare media de utilizare, se poate spune ca E-REV ar putea a lua echivalentul a mai mult de 100 de mile pe galon, sustine compania. În plus, compania a spus ca, prin utilizarea energiei electrice produsa în centralele sale geotermale, se poate demonstra ca un vehicul electric ar putea fi o buna alegere.

Sursa: asme.org


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72212
Total Topics:
6347
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

100 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

99 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Bing, Google, costache2011

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc