Sari la conținut

Despre telefonul Android – G1 sau „Dream”

Trimis donpetru , sep 15 2010 09:40 | 2698 Vizualizari
- - - - -


T-Mobile, Google si High Tech Computer (HTC) au prezentat mult anticipatul telefon Android la New York. Aplicatiile sunt cele mai interesante caracteristici G1 de la T-Mobile sau „Dream” – asa cum il numeste HTC. Una dintre cele mai atragatoare optiuni este Google Maps Street, care iti permite sa vizualizezi o strada intreaga a oricarui oras din Statelor Unite. Exista trei metode pentru navigarea unei strazi cu G1. Poti folosi touchscreen-ul pentru a te uita in jur sau poti folosi trackball-ul din josul telefonului.

Gasirea aplicatiilor

Poti gasi programe amuzante si folositoare de la Android, majoritatea gratuite, fiind usor de gasit si de descarcat.

Un icon de pe desktop-ul handset-ului te trimite exact la o pagina de aplicatii Android, ce ruleaza în partea de sus a ecranului. Iti poti folosi degetul mare pe touchscreen pentru a face ecranul sa se miste in stanga sau dreapta, pentru mai multe optiuni, si apoi sa apesi pe un icon pentru selectarea aplicatiei respective.

De exemplu, ShopSawy este o aplicatie care transforma camera incorporata de 3 megapixeli a modelui G1 intr-un scanner al codurilor de bare. Incepe sa scaneze in momentul in care ShopSawy este pornit. Nu e nevoie să capturezi vreo imagine – doar treci cu lumina rosie pe deasupra codului de bare, iar informatia va fi scanata.

Dureaza aproximativ 40 de secunde pentru a descarca aplicatia ShopSawy.

Despre hardware

Dispozitivul dispune de o construire solida si de o buna calitate a ecranului. Chiar si in momentul in care ridici ecranul pentru descoperirea tastaturii QWERTY, procesul este rapid si delicat, incat simti ca nu se poate deteriora foarte usor.

Ridicarea ecranului este singurul mod care iti permite schimbarea modului de vizualizare a imaginii display-ului.In comparatie cu celelalte terminale, care schimba modul de vizualizare in functie de pozitia ecranului, G1 schimba pozitia ecranului doar cand tastatura QWERTY este descoperita.

Terminalul este putin cam gros in comparatie cu ultimele lansari HTC, precum Touch Diamod, care este frumos conturat. Dar, spre deosebire de Touch Diamond, care este fabricat din plastic si putin alunecos, G1 este putin cauciucat.

Cand nu este descoperita tastatura QWERTY, interfata G1 este formata in principal din touch screen, ce dispune de dimensiuni de 3 inci, cu cinci moduri de control al navigarii in josul terminalului, printre care si trackball-ul din mijloc. Navigarea pe touchscreen este usoara si softul raspunde rapid la comenzilor tastate.

G1 va fi disponibil in Statele Unite in data de 22 octombrie la un pret de 179 de dolari, cu un contract semnat pe o perioada de doi ani. In Marea Britanie, T-Mobile va lansa G1 la inceputul lunii noiembrie, iar pe pietele europene va fi disponibil in primul sfert al anului 2009.

Momentan, G1 este disponibil in limba engleza, dar versiunile in alte limbi sunt deja in pregatire, au declarat reprezentantii HTC. Va dura aproximativ 6 luni de zile pana cand handsetul va fi disponibil aproape in toate limbile.

Adaptare ComputerWorld SUA


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72212
Total Topics:
6347
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

101 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

100 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Bing, Google, costache2011

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc