Sari la conținut

Un nou program de simulare PC vine în sprijinul eficientizării căutării pe mare a supravieţuitorilor

Trimis donpetru , sep 15 2010 11:18 | 2135 Vizualizari
- - - - -


Cercetătorii din Marea Britanie şi Statele Unite sunt în curs de dezvoltare a unui program de simulare pe computer care anticipează cât de mult vor supraveţui persoanele dispărute în largul mării, prin determinarea operaţiilor de căutare cu risc de supraveţuire scăzut.

Cercetătorii de la departamentul de Stiinte Sportive si Matematica din Portsmouth, Universitatea din Portsmouth, Anglia, spun că Paza de coasta SUA este un model în privinţa tehnicilor de căutare şi salvare, a spus profesorul Mike Tripton, cercetator de proiect. El e omul care a aplicat această mentalitate la Universitatea din Portsmouth.

"Utilizând acest nou model de simulare PC oameni nu vor mai fi atât de presaţi emoţional în luare unor decizii în privinţa demarării operaţiunilor de căutare", a spus el. "Când acest model prezice că victima nu mai poate supravieţui, echipele de căutare şi salvare se pot opri sau reorganiza căutarea".

Modelul sau simularea are drept scop reducerea cheltuielilor Pazei de coasta, având astfel drept ţintă salvarea a 93 la sută din victime în fiecare an, de la 3000 la 6000 persoane, ale căror vieţi sunt în pericol în apele SUA, a declarat Chris Turner, inginer oceanic şi manager de proiect pentru US Coast Garda la Groton, Conn.

În prezent Paza de Coasta utilizează un program de sistem cunoscut sub denumirea de Search Rescue Optimal Planning System sau SAROPS, pentru a calcula cât de departe se află o persoană de mal şi cât de mare ar trebui să fie zona de căutare, a spus Turner.

Imagine postată

Date cum ar fi: viteza vântului, starea mării şi temperatura apei sunt introduse în program, împreună cu informaţii despre victime: sex, inaltime, greutate şi îmbrăcăminte, pentru a stabili exact cum ar trebui să se desfăşoare operaţia de căutare, a spus Tripton şi totodată pentru a stabili probabilitate de supravieţuire.

"Calculul timpului de supravieţuire va adăuga o altă facilitatea programului SAROPS; acesta fiind în măsură să prevadă nu numai cazul unde ar trebui să se desfăşoare căutarea, dar şi atunci când aceasta ar trebui să fie oprită", a adăugat el.

Paza de Coastă a Statelor Unite ale Americii a apelat la cercetătorii Universităţii din Portsmouth din cauza expertizei lor în domeniul de supravieţuire pe mare, a spus Turner.

Modelul va fi testat la sfârşitul anului 2009 şi va putea fi rulat pe sistemul actual al Paza de Coasta la puţin timp după, a spus Tripton.

Sursa: Mechanical Engeenering Magazine


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72212
Total Topics:
6347
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

115 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

114 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Google, Bing, geo2000

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc