Sari la conținut

Suprastructurii pentru ridicat nave maritime

Trimis donpetru , sep 15 2010 11:32 | 3185 Vizualizari
- - - - -


Aţi ridicat vreodată o sacoşă plină de alimente ? Dacă nu aţi făcut asta până acum, atunci cu siguranţă veţi constata cât de greu e să ridicaţi spre exemplu…20Kg. Această greutate poate fi surprinzătoare dacă nu eşti pregătit pentru asta. Multiplicaţi această greutate de o sută de mii de ori, cât este capabil să ridice macaraua navală din portul nord american Larose, La.

Compania proiectează şi construieşte nave maritime “offshore”. Compania a construit recent o macara remorcher pentru ridicarea navelor de aprovizionare. Problema principală a constituit-o instalarea unei suprastructurii pentru ridicarea unei nave de 1000 de tone.

Imagine postată

Corpul navei a fost construit intr-o hală industrială şi apoi a fost remorcat până la doc unde urma să fie lansat la apă, a spus Jacob Cheramie, arhitectul naval a companiei maritime constructoare.

Suprastructura a fost construită separat de coca din cauza greutăţii maxime admise de doc. Deci, macaralele ar trebui să fie necesare ca să fie instalate pe cocă. Dar ar putea nava să reziste la forţele generate în timpul funcţionării?

Imagine postată

Inginerii de la NAS au efectuat analiza cu elemente finite pentru a afla asta, a spus Cheramie. Iar pentru analiza FEA, ingineri au utilizat programul de la Algor Inc din Pittsburgh, Pa.

Inginerilor au determinat că nava proiectată ar putea rezista foarte bine la forţele respective iar operaţia de ridicare a decurs apoi fără probleme.

Sursa: Traducerea şi adaptarea după memagazine.asme.org


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72212
Total Topics:
6347
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

110 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

109 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Bing, costache2011, Google

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc