Sari la conținut

Becurile incandescente nu vor mai putea fi utilizate in Europa, din 2009

Trimis donpetru , sep 15 2010 09:32 | 1743 Vizualizari
- - - - -


Utilizarea becurilor incandescende in Europa va fi oprita in 2009, in conformitate cu obiectivul stabilit de liderii UE la un summit organizat la sfirsitul saptaminii trecute, au declarat oficiali ai industriei de profil, citati de cotidianul Financial Times. "Liderii UE ar trebui felicitati pentru sustinerea acordata stabilirii unor standarde minime obligatorii pentru eficienta energetica a corpurilor de iluminare pentru strazi, birouri si locuinte", a afirmat presedintele Federatiei europene a companiilor din sectorul de profil ELC, Jan Denneman, care ocupa, de asemenea, functia de director pentru produse de iluminat eficiente energetic la grupul olandez Philips.

Membrii ELC au anuntat, la 1 martie, ca vor sustine trecerea de la becurile traditionale la corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic, pentru locuinte.

Philips, compania germana Orasm, grupul american GE si alti producatori au adoptat aceasta decizie la o intrunire cu reprezentantii guvernelor UE si ai Comisiei Europene, organizata la sediul Agentiei Internationale pentru Energie din Paris.

Imagine postatăAnterior, companiile au anuntat ca vor sustine utilizarea unor becuri eficiente pentru iluminatul stradal si pentru birouri. Autoritatile de la Bruxelles intentioneaza sa realizeze, incepind cu luna mai, un studiu de impact in acest sens.

"Aceste becuri sunt pe piata de 15 ani. Pretul a reprezentat un factor. Daca UE stabileste standarde minime privind eficienta energetica, oamenii vor fi nevoiti sa le cumpere", a precizat Denneman.

O noua generatie de becuri de tipul LED (light-emitting diode) ar trebui sa rezvolve problema puterii de iluminare semnalata de cancelarul german Angela Merkel, a mai spus oficialul Philips.

Totodata, guvernele sau companiile din sectorul electricitatii ar putea oferi subventii pentru a incuraja utilizarea noilor dispozitive.

La nivelul celor 27 de state UE sunt vindute, anual, circa 2,1 miliarde de corpuri de iluminat ineficiente din punct de vedere al consumului energetic, comparativ cu 180 de milioane de becuri eficiente.

Numarul corpurilor ineficiente utilizate la nivel european este de 3,6 miliarde.

In cazul in care utilizarea becurilor eficiente ar reduce cu jumatate consumul energetic, economia realizata ar fi de circa 23 megatone de dioxid de carbon, respectiv sapte miliarde de euro alocati, in mod normal, achizitiei de energie.

Sursa: energie.scienceline


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72215
Total Topics:
6349
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

117 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

117 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
Bing, Google

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc