Sari la conținut

A fost realizata prima inima artificiala complet functionala

Trimis donpetru , sep 15 2010 09:56 | 1556 Vizualizari
- - - - -


Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minnesota au anuntat ca au resit sa creeze o inima artificiala in conditii de laborator.

La baza experimentului au stat organele vitale ale unor sobolani morti care au fost golite de celule si umplute apoi cu celule ale unor sobolani nou-nascuti, explica dr. Doris Taylor, directorul centrului pentru boli cardiovasculare din Minnesota. Dupa numai 8 zile, organul creat in laborator a inceput sa bata.


Cercetatorii de la centrul de refacere cardiovasculara din Universitatea Minnesota au activat un proces complex denumit decelularizare a unui intreg organ cu scopul de a dezvolta vase de sange sau o inima plecand de la celulele unor animale.

Intr-un articol din revista medicala Nature Medicine a fost descrisa procedura prin care inima unui animal este ’golita’ de toate celule neesentiale. Este mentinuta numai o proteina care genereaza forma inimii. Dupa aceasta procedura, organul este repopulat cu celule prelevate de la animale abia nascute, sobolani in cazul nostru, ajungandu-se astfel la un nou organ.

Pana acum, procedeul a fost aplicat numai pentru porci si sobolani, aplicatiile asupra inimii umane fiind inca o perspectiva indepartata, acest lucru neputandu-se realiza cu succes mai devreme de 10 ani.

In viitor se va incerca folosirea celulelor stem ale unui pacient care are nevoie de un nou organ pentru a creste efectiv in conditii de laborator un organ care sa-l inlocuiasca pe cel bolnav. Se are, astfel, in vedere crearea in laborator a unor organe precum rinichi, ficat, pancreas care sa salveze viata unor pacienti bolnavi.

"Daca experimentul meu reuseste inseamna ca vor fi mai multe organe disponibile pentru transplant", a adaugat dr. Taylor.

Sursa: psyorg.com


0 Comentarii

SUPPORT WEBSITE

  Susțineți dezvoltarea acestui site web
Today's Birthday's

Last FAQ

 • ian 11 2013 08:57
  Izolatia externa reprezinta izolația părților exterioare ale unui echipament, constând din distanțe de separare în aer si din suprafețele în contact cu aerul ale izolației solide ale unui echipament, care sunt supuse la solicitări d...
 • mar 03 2013 04:16
  Este o retea electrică al cărei punct neutru nu are nici o legătură voită cu pământul, cu excepia celei realizate prin aparate de măsurare, de protecie sau de semnalizare, având o impedană foarte mare.
 • iul 01 2014 08:27
  Acest nivel de izolatie se defineste astfel:a) pentru echipamentele cu tensiunea cea mai ridicată < 245 kV:- tensiunea nominală de tinere la impuls de trăsnet si- tensiunea nominală de tinere de scurtă durată la frecvenă indu...
 • ian 11 2013 08:34
  Supratensiunile electrice tranzitorii sunt de trei tipuri:- supratensiune cu front lent: Supratensiune tranzitorie, în general unidirecțională, având durata până la vârf 20 μs < Tp < 5000 μs si durata spatelui T2 < 20 ms...
 • aug 07 2012 08:30
  Sitemele de achizitie de date se clasifica avand in vedere doua criterii:dupa conditiile de mediu in care lucreaza:▪ sisteme destinate unor medii favorabile(laborator);▪ sisteme destinate utilizarii in condii grele de lucru( echipam...

Latest News

Board Statistics

Total Posts:
72212
Total Topics:
6347
Total Members:
30468
Newest Member:
kanabys
Online At Once:
196 --- 26-iulie 18

119 utilizator(i) activ(i)(în ultimele 15 minute)

116 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
tyeibo1988, Bing, adrian.popa10, Google, aureliann

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc