Sari la conținut

George Carlin

Members
  • Număr conținut

    25
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre George Carlin

  • Dată Naștere 02/04/1984

Profile Fields

  • Oras
    Dobrogea

Vizitatori Recenți Profil

741 vizualizari profil

George Carlin's Achievements

Membru

Membru (1/6)

2

Reputație Comunitate

  1. Va salut domnilor, am o sursa de 32V si 10A cu potentiometre pt. reglaj fin si brut pe tensiune si curent. Potentiometrele sunt de 5K si au cate un altul de 500 ohmi inseriat. Vreau sa renunt la cele de 500 ohmi iar pe cele de 5K sa le inlocuiesc cu unele multi tura. Am deja de la Bourns 3 bucati de 5K/ 2W din ce am gasit la cautare. Fiind bobinate imi influenteaza in vreun fel functionarea sursei? Pe tensiune s-a defectat potentiometru pe reglaj fin si fluctueaza cand incerc sa am o valoare fixa. Pot aparea auto oscilatii sau alte incoveniente? Am spatiu in interior iar daca tot inlocuiesc vreau sa utilizez potentiometrele acelea pt. ca am reglaj mai precis. Multumesc.
  2. @audiopower1000, te rog sa-mi explici si mie ce inseamna asta: "Ești în vârful cunoașterii, din punctul tau de vedere! Se vede că ești cunoscător 🙂 ! Felicitări.". @viobio, "De ce să facă alții ? Adică de ce să nu investiți dv ..?? Să relansați industria electronică românească". Alta mistocareala de doi lei pt. ca NU urmareste ce am intrebat eu. Ati luat-o personal ca si @audiopower1000. "Scandalul Huawei poate fi creat artificial". ---NU e creatie ci e realitate. Ceva asemanator a fost si cu iPad-urile. @roadrunner, multumesc frumos pt. explicatii si in acelasi timp imi prezint si scuzele daca prin exprimarea mea am lasat loc de interpretari precum "independenta electronica dpdv patriotic". Nu asta intentionam desi eram condus candva de un puternic sentiment national si patriotic. Din ce observ aveti ani de profesie si cercetare aproape cat anii mei de viata (35) ;) Am emigrat si eu in Germania din mai multe motive iar unele se observa din exprimarile unor useri de pe aici. Ca NU cunosc eu electronica asa cum ar fi trebuit e alta treaba insa de 16 ani si ceva m-a ajutat enorm atat cat stiu si puteti vedea si pe contul meu de instagram. Ca idee: am fost primul din Ro anul trecut care a reparat un iPhone X pt. recuperare de date. Fusese deja la alte 3 "service-uri" si aia nici nu stiau cum sa-l desfaca. Se mai poate observa si cam ce scule utilizez in depanarea de zi cu zi ca CPU reball etc si care nu-s chiar simplu de efectuat. https://www.instagram.com/gvieri/ NU-mi fac reclama si nici n-as avea cum mai ales unde locuiesc, insa in tara cei care pot face asa ceva pot fi numarati pe degetele de la o singura mana si nimic mai mult. Ce mi-a placut de cand sunt in DE este faptul ca sunt respectat si admirat pt. ceea ce stiu sa fac pe cand in Ro am avut parte doar de invidie si culmea este ca venea tot din partea alora care apelau la mine. Probabil ca prea curand astfel de mentalitati in Ro nu se vor schimba. Multumesc inca o data pt. explicatii @roadrunner dar de asemenea si tuturor celor implicati in discutii pt. ca totusi s-a si "socializat" oarecum si fiecare a avut de invatat cate ceva. Chiar sunt binevenite si galcevele astea pt. ca psihologic vorbind, nu e bine ca tot timpul sa fie numai lapte si miere. Toate cele bune!
  3. @roadrunner, multumesc frumos dar nu era nicio gluma cand am intrebat. Cum vad eu situatia de "independenta electronica": -institut de cercetare, proiectare si dezvoltare in Romania; -fabrici unde sa se produca asa ceva; -cand ma refer la cele mentionate mai sus, merg pe ideea ca trebuie sa fie cel putin 3-4 astfel de institute pt. ca astfel concurenta devine acerba dar si ofertele si inovatiile sunt multiple. Ma refer pe ideea generala de a se produce componente si echipamente electronice in tara nemaifiind nevoie de a se importa absolut orice din n tari de ex. Daca s-ar merge si s-ar investi in industria electronica, automat si alte ramuri ale industriei s-ar dezvolta pe de alta parte. Altele ar fi veniturile in industrie daca s-ar produce adhoc echipament de telecomunicatii in loc sa vina zte-ul si huawei-ul sa "modernizeze" operatorii de telecomunicatii din Ro. Pe langa acea "modernizare" sunt introduse si multe alte solutii de spionare si cel mai concludent ex. e scandalul in care Huawei e implicat cu privire la "spionarile" acestora. La astea ma refer cand spun "independenta electronica" si este oarecum gresit pt. ca automat implica dezvoltarea mai multor ramuri. Va multumesc!
  4. Mai oameni buni, OBSERV numai ura, invidie si mistocareala in exprimarile voastre. Nu e nicio diferenta intre forum-ul asta si elforum (sau piz*forum cum i se mai zice tot din cauza unora care posteaza in aceiasi maniera ca si aici). In loc sa veniti cu idei, sugestii si comentarii dpdv constructiv care sa faca pe fiecare sa inteleaga situatia actuala, dar si trecuta, a industriei electronice romanesti voi ce faceti? Stati si vorbiti ca babele despre Brucan, despre pana mea orice altceva care e total offtopic. Facea gura mare pe aici domnul @Ovidiu ca asta e "forum de electronica" dar din aceasta exprimare a dumnealui: ":clap::clap::clap: Ura, ura, uraaa!!!" nu inteleg ce reprezinta dpdv "electronic sau industrial". Nea Ovidiu, nu ar fi fost mult mai indicat, ca in loc de mistocareala asta pe care mi-ati adresat-o, ca sa va exprimati un punct de vedere cu argumente pro si contra? Intreb si eu. @viobio, puteti sa-mi explicati si mie cum de s-a ajuns la concluzia ca eu imi doresc sa fie "moț" intr-un anume domeniu tara? Este atat de greu in a se pastra cursul de discutie asupra unui subiect fara divagari si mistificari cat mai ales de atribuiri de "comportament si mentalitate" altor persoane carora le sunt improprii acestea? Pana acum singurii care au raspuns la subiect au fost domnii @ola_nicolas, @donpetru si @gsabac care au explicat destul de frumos si coerent cu argumentari pro si contra dpdv al industriei electronice romanesti. Considerati ca a fost greu pt. dumnealor sa se exprime? Chiar in halul asta s-a ajuns aici incat si-a creat cineva cont nou cu username-ul "un_alt_prost" ?? Bineinteles ca sunt constient de faptul ca acel utilizator facea aluzie de fapt la mine dar in orice societate exista pleava si uscaturi si cel mai OK e sa NU li se dea importanta. Sa aveti in continuare o sapt. placuta plina de realizari domnilor!
  5. @Ovidiu, cu privire la "presimtirile" despre eventuale discutii despre "daci, traci etc" nu prea le nimeresti bine. Eu am intrebat clar cu subiect si predicat daca Romania poate sa ajunga din urma dpdv al electronicii tari care au deja zeci de ani in asa ceva iar domnul Nicolas a expus un punct de vedere cu care sunt sunt de acord pt. ca daca se analizeaza situatia din perspectiva, cumva toate se leaga intre ele. Problema cea mai grava este ca fiecare interpreteaza informatia din proprie constiinta cum ii convine. Concluzia pe care o trag este ca Romania detine capacitatea de a deveni independenta dpdv electronic insa cu schimbari "crase" de administrare, mentalitate etc. Va doresc mult succes in activitatile desfasurate domnilor!
  6. Multumesc domnilor pt. raspunsuri. Din cunostintele D-voastra ale tuturor celor cu experienta in acest domeniu, credeti ca in Romania s-ar putea relua asa ceva? Ar putea Romania sa fie dpdv electronic oarecum independenta? Vazusem un documentar sau emisiune despre IPRS Baneasa in care unul din fostii ingineri spunea ca au exportat si in China diode prin anii '85 parca. De ce intreb astfel? Simplu de tot pt. ca Romania cred ca ocupa locul intai in lume la exportul de inteligenta. Cu alte cuvinte din acest punct de vedere exista un potential foarte mare in Romania. Daca acest potential s-ar valorifica in tara, am putea ajunge din urma alte tari cu "traditie" ca sa ma exprim astfel?
  7. Va salut domnilor, Am obs. ca sunt destui membri ai acestui grup cu varste onorabile si chiar domnul @gsabac a mentionat recent de o inventie a unui motor de catre romani etc. Sa nu deviez de la subiectul din titlu as dori si eu niste lamuriri cu privire la industria electronica romaneasca. Excludeti din start interesele antiromanesti interne si externe va rog pt. ca le-am observat si eu cat cel mai mult chiar pe cele ale propriilor mei conationali din pacate. Am obs. si eu ca in Ro am avut o oarecare industrie electronica destul de dezvoltata insa ce nu inteleg eu este faptul ca in comparatie cu tehnologia din Vest, a noastra pe langa faptul ca era mai inapoiata dar parca si instrumentele care s-au realizat erau si sunt cu un aspect oarecum mai "urate". N-o sa dau decat 2 comparatii ca ex.: iemi e0109 vazut "live" la un prieten si un philips pm3065 detinut de mine candva si mavo 35 cu philips pm2403 pe care le detin si in prezent. Philips-urile prezinta un aspect deosebit de placut atat la interior cat si la exterior si se depana cu mult mai usor fata de cele romanesti. Am inteles si chiar am si vazut ca instrumente fabricate la ice prezinta un aspect oarecum atragator in comparatie cu cele fabricate de iemi cat si posibilitate de depanare mult mai relaxanta in comparatie cu acestea. Sper sa ma intelegeti la ce fac referire si ca NU o spun neaparat cu rautate sau cu dispret ci pur si simplu doresc sa aflu. Eu sunt constient de capacitatea intelectuala a neamulöui romanesc si NU neg asa ceva sub nicio forma iar ai nostri chiar au fost varfuri in tehnologia neconventionala conform relatarilor gen. Emil Strainu despre care NU voi detalia pt. ca unii ar putea fi prea boi si sa inceapa cu mistocareli ori alte diverse la citirea unor astfel de informatii astfel ca ma voi limita strict la capacitatea electronica a Romaniei (exclud si partea "informatica" oarecum desi, din ce am citit eu, la vremea respectiva Romania ar fi avut cea mai buna scoala de matematica din lume). De ce in Romania s-au realizat astfel de "ciudatenii" si greu de depanat conform atator informatii citite pe diverse forum-uri? Eu sunt 100% sigur ca Romania nu avea proiectanti de mana a doua dar de ce astfel de instrumente? Ce aveau in plus alte tari fata de noi? Va multumesc! PS mentionez ca din ce am vazut personal, singurul instrument care mi-a placut cum se prezinta este iemi e0711. Am avut ocazia sa-l vad la un depanator care a lucrat in armata si fost coleg de serviciu.
  8. Multumesc foarte frumos pt. raspunsuri domnilor. Ia uitati, va rog frumos, ce am gasit: {"Impedance extends the concept of resistance to AC circuits, and possesses both magnitude and phase, unlike resistance, which has only magnitude. When a circuit is driven with direct current (DC), there is no distinction between impedance and resistance; the latter can be thought of as impedance with zero phase angle."} Articolul complet care este un pdf se afla aici: http://bmia.bmt.tue.nl/people/BRomeny/Courses/8C120/pdf/ElectricalImpedance.pdf E corect ce este prezentat in acel pdf mai sus postat? Va multumesc!
  9. Va salut domnilor! Precum spune titlul, doresc si eu sa obtin o clarificare cu privire la treaba asta pt. ca am intalnit foarte multe situatii cand unii spuneau altora sa "masoare o valoare a rezistentei pe un punct x in modul dioda fata de GND." Pur si simplu vreau sa cunosc asa ceva ca sa nu comit si eu la randul meu greseli de exprimare. Sa continuu: 1 - rezistenta este o valoare specifica unei singure componente; e corect sau e gresit? 2 - in modul dioda are loc de fapt o cadere de tensiune intre cele 2 puncte si cand obtin valoarea 0.5433 (Fluke 289), cum se apreciaza acea masuratoare? In toate situatiile s-a spus ca sunt 543 ohmi dar daca e vorba de cadere de tensiune (Fluke-ul meu 289 chiar asa si arata in modul dioda ca da afara 5Vdc) corect nu este sa se aprecieze acea valoare de 0.5433 ca si 543mV? 3 - impedanta este o valoare specifica semnalelor alternante; e corect astfel? tot la punctul 3 am urmatoarea dilema: daca rezistenta este o valoare specifica unei singure componente, in momentul in care eu efectuez o masuratoare intre 2 puncte dintr-un circuit ce are in componenta, diode, condensatori, bobine, rezistori, iar semnalul multimetrului trece prin toate acestea, in cazul asta e vorba de rezistenta masurata sau de impedanta? (multimetrul e setat pe rezistenta). De ce doresc o astfel de clarificare? Pur si simplu am obs. eu ca atunci cand efectuez fata de GND o masuratoare in modul dioda pe un punct X de pe placa, am valori de 0.5433 pe un sens si 1.100 pe celalalt sens. Cand pun pe scala de rezistenta, deja se schimba radical acele valori si pot obtine valoare de 7-800K pe un sens si de 1-8M pe celalalt sens. Ei bine, astfel concluzionez ca in momentul in care spune cineva sa masor in modul dioda rezistenta fata de GND (plus conectat la gnd) pe Condensatorul Cxxxx ori bobina Lyyyy, este o exprimare total gresita. E corect astfel? Asta doresc sa-mi explicati si mie domnilor. Va multumesc foarte frumos!
  10. Va rog sa-mi acceptati scuzele pt. ca am formulat cam aiurea postarea si unde trebuia sa pun link spre emisiune am scris altceva. Lucram si la ceva in acelasi timp de aceea am scris "oarecum aiurea". Multumesc pt. intelegere!
  11. Domnilor, fiecare crede ce vrea, ce doreste sau ce "i s-a implementat si a fost antrenat" sa creada insa dpdv logic si rational intotdeauna NU trebuie luata de "buna" o "dovada stiintifica" ci trebuie lasat loc oarecum de acapararea de noi informatii si analizarea acestora in viitor. Dpdv personal am renuntat de ceva timp in a mai de crezare 100% diferitelor tratate "stiintifice" etc precum o faceam candva pt. ca tot singur am obs. ca stiinta asta cumva se contrazice ca si religia in multe situatii. Cati dintre D-voastra stiau ca 5 romani au fost primii din lume care au determinat cu exactitate forma pamantului? Va recomand sa vizualizati aceasta prima parte a emisiunii, sa o analizati si sa trageti concluzii dupa cum doreste fiecare. Conform unui "documentar conspirationist" pe care l-am vizualizat in urma cu ceva timp, mesajul erar ca primii oameni care au ajuns pe Luna au fost nazistii in anii '40. Iar fiecare apreciaza si valorifica informatia cum crede de cuviinta insa eu va pun la dispozitie si sursa pe care v-o recomand cu caldura: fymaaa.blogspot.com. Detinatorul blog-ului este un tovaras de al meu si mai doresc sa mentionez ca NU-i fac reclama sub nicio forma ci doar ofer o sursa de informatii exceptionale. Cu privire la forma Pamantului va recomand prima parte a acestei emisiuni: https://www.youtube.com/watch?v=d9x6kzl9N-U Doresc sa va mai propun spre vizualizare inca un documentar de exceptie realizat de catre francezi care fac Romaniei o reclama excelenta fata de cum nbe-au tratat pana acum. Acesta e link-ul spre documentar pt. descarcare: http://www.mediafire.com/file/23ml3ayy90dsvg2/The_other_earth_of_the_Gods._The_mysteries_from_Romania.mp4/file O mentiunea vreau sa mai fac: in acest documentar apare si detinatorul blog-ului postat de mine mai sus adica tovarasul meu. Toate cele bune domnilor si vizualizare placuta!
  12. Va salut si in primul rand vreau sa urez tuturor celor care sarbatoresc, un Craciun Fericit si, multe ganduri bune si veselie alaturi de cei dragi! Multumesc frumos pt. raspunsuri. Am optat pana la urma pt. comanda a doua surse cu traf. Ideea este ca i-am pus cabluri acelui transformator si l-am conectat pt. niste masuratori. In realitate da in secundar 12,8Vca fata de 11,5Vca cat arata pe el.
  13. Buna ziua si multumesc pt. raspunsuri. Este clasic, nu toroidal si incapsulat direct in carcasa metalica si sigilat. Sub nicio forma nu-l voi putea scoate de acolo Are exact valorile mentionate iar cu privire la cele 2 montaje, consumul se insumeaza. Ideea este ca pe sursa reglabila au ajuns pe la 3A in utilizarea la purere maxima dar eu am zis sa fie 3,5A pt. siguranta sa nu fortez cumva ceva pe acolo. Traful are cablurile taiate dar voi efectua diseara masuratori pe el dupa ce ii atasez un cablu. Va multumesc!
  14. Va salut domnilor, precum spune si-n titlu, doresc si eu sa-mi recomandati un circuit pt. o astfel de sursa daca e posibil. Detin un transformator de 11,5V si 12,5A si doresc sa alimentez cu acesta 2 montaje care lucreaza la 12V si maxim 3,5A. In acelasi timp doresc sa obtin de la el si o tensiune stabilizata de 5V/ 5A adica 3 alimentari in total cu mentiunea ca maxim doua montaje vor fi utilizate in acelasi timp. Apreciez orice idee daca e posibil cu valorile pe care le detine acel traf despre care vreau sa mai mentionez ca este incapsulat intr-o carcasa complet metalica si sigilat cu rasina epoxidica. Intr-o parte unde are orificiul pt. siguranta fuzibila, este complet argintat. Acel traf a fost utilizat la alimentarea unor lampi cu halogen. Va multumesc foarte frumos!
  15. Cand functiona cel nou, am scos integratul de pe el si am facut rocada cu cel care avea problema si, se manifesta identic ceea ce am concluzionat ca este in regula. La servici unde eram, beneficiam de material complet pt. protectie electrostatica inclusiv bratari achizitionate de la tme.eu. Citisem ca sunt foarte sensibile si ca se pot duce si la descarcarea electrostatica de pe degete tocmai de aceea le-am indepartat utilizand preincalzire si aer cald. M-am chinuit putin insa am urmarit ca sa nu ridic temperatura prea mult iar ca sustinere am utilizat o penseta antistatica Vetus ESD251. Letconul cu care am efectuat lipiturile este incorporat in statia de lucru pe care o aveam la locul respectiv si este un Weller WXR3. Mai exact, asta e modelul full cu care am lucrat: https://www.conrad.com/ce/en/product/1270141/Solderingdesoldering-station-supply-unit-Weller-Professional-WXR-3031-100-up-to-450-C?ref=searchDetail Ambele au prezentat problema identica: din senin incepea acul sa se deplaseze aiurea sau cand eram pe scala de ohmi, dadea niste valori aiurea si cand reveneam pe tensiune sau curent el ramanea tot ca si cum e pe ohmi. Cand invarteam de comutator de 1500000 de ori, isi revenea sau avea perioade cand o lua razna. De aceea le-am luat la o relipire completa si uitasem ca acele cabluri originale pt. legaturile interne, au fost inlocuite de mine cu cabluri de cupru multifilare insa masurate la LCR metru ca sa aiba o valoare a rezistentei mai mica. Originalele erau din aluminiu cu diametrul de 0,5mm pt. ca le-am pus pe subler iar multifilarele de cupru utilizate de mine sunt de 1mm. Detin aparatura de unde pot recupera acele operationale plus ca ele se gasesc inca prin DE sau Olanda. Nu am link acum sa postez insa descrierea era exact asa: "NOS OQ051" la 30?.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock