Sari la conținut

laurentiu.z

Members
  • Număr conținut

    150
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    3

laurentiu.z a câștigat ziua ultima dată pe Ianuarie 31 2017

laurentiu.z a avut cel mai apreciat conținut!

Despre laurentiu.z

  • Dată Naștere 01/16/1987

Profile Fields

  • Oras
    Galati

laurentiu.z's Achievements

Utilizator Tehnician

Utilizator Tehnician (2/6)

6

Reputație Comunitate

  1. @donpetru - multumesc, dar nu prea inteleg termenii. Sa inteleg ca eu am masurat acolo Vpp-ul? Ca si aparat de masura folosesc un UNI-T UT55... Ce valoare ar trebui sa am pe iesirea preului (kit101) masurat in V~ pentru a obtine 120w la iesirea din amplificator?
  2. Eu am masurat pe iesirea preului, cu aparatul setat pe V~. Trebuie masurat altfel?
  3. Va salut, vestile sunt bune! Voi dezvolta intr-o postare viitoare, unde sper sa pun si o imagine. Pana atunci am o rugaminte... Cu cat ar trebui atacate aceste TDA-uri? Am reglat preul la 2V pe iesire cu semnal sinus la 1kHz, volum maxim din sursa, volum maxim preu. Nu sughita cu volumul aproape de maxim, distorsiuni la nivelul urechii ...0. Suporta mai mult de 2V pe intrare?
  4. Se pare ca nu sunt singur! "Visualize an ordinary 4 lane road with the painted stripes present. That's like dual mono. Now remove all of the stripes so the cars slam into each other with excessive wreckage and noise. That's stereo. In dual mono, high current crosstalk is prevented from afflicting the other channel. Or in stereo, high current crosstalk blasts away at the other channel causing much distortion and loss of realism." Din ce am mai citit, se pare ca si separarea canalelor ar fi la 120db in cazul dual-mono, spre deosebire de stereo, care... in cele mai bune cazuri (construite cu simt de raspundere) o fac la 110db
  5. Cu siguranta voi reveni cu vesti! Bune sau rele.. vom vedea.
  6. Am dat exemple simple cu semnal sinus aplicat. Eu vorbesc despre o mai buna separare a canalelor in cazul folosirii a 2 transformatoare, pentru o redare cat mai realista a "reliefului sonor". P.S. - Nu vreau sa starnesc din nou contradictii, este o parere personala.
  7. Mi-am facut temele si am citit despre acel "Power Source Rejection Rate ? PSRR". Din cate am inteles eu nu are nici o legatura cu ceea ce spuneam in legatura cu folosirea a 2 transformatoare in loc de unul singur, ori cu caderea de tensiune. PSSR este capacitatea unui amplificator de a respinge zgomotul indus de sursa de alimentare. Revine logica mea si spune asa, cu exemplu scolistic (bineinteles nemasurat): Ex1 - 1 transformator de 500w, 25-0-25Vcc (dupa redresare si filtrare) cu care alimentam ambele canale: aplicam semnal sinus 1kHz la ...sa zicem 50% volum. Caderea de tensiune va fi, sa zicem, 1V. Deci la bornele de alimentare ale fiecarui canal tensiunea va fi 24-0-24. Scazand tensiunea de alimentare, puterea maxima debitata va scadea proportional, dar simetric pe ambele canale. Indiferent de frecventa la care vom face testul, rezultatul va fi acelasi, o cadere de tensiune simetrica pe ambele canale (chiar daca aplicam semnal sinus de 1kHz pe canalul stang si 10kHz pe canalul drept). Puterea debitata de amplificator va fi simetrica pe ambele canale (sa zicem 40W) iar amplitudinea sunetelor, direct proportionala. Ex2 - 2 transformatoare 250w, 25-0-25Vcc (dupa redresare si filtrare) cu care alimentam separat fiecare dintre canale: aplicam semnal sinus de 1kHz pe canalul stang la acelasi 50% volum si semnal sinus de 10kHz pe canalul drept. Aici apar diferentele, caderile de tensiune vor fi diferite, sa zicem ca pe canalul stang va fi 1V iar pe cel drept 0,8V. Puterea debitata nu va mai fi simetrica ci vor fi mici diferente, canalul stang va debita sa zicem 40w iar cel drept, 42w. Obtinem o asimetrie intre cele 2 canale, ceea ce e de dorit in ascultarea stereo. Deci contrabasul din canalul stang va suna la amplitudinea la care ar trebui sa sune, iar vioara din canalul drept va suna la amplitudinea la care ar trebui sa sune ea, fara a fi afectata in vreun fel de catre contrabas.
  8. Eu spun totusi sa verifici, daca poza nu este de actualitate, pune una (sau mai multe) de actualitate. Am incercuit acolo unde imi pare ca ai facut scurt, in partea de jos a pozei.
  9. Verifica si lipiturile alea de la mufa de alimentare ca imi pare ca ai facut un scurt intre + si GND acolo
  10. Salut, in ultima imagine se vede o intrerupere a cablajului in partea dreapta sus. Plus ca imi pare ca ai scurt exact la lipiturile mufei de alimentare!
  11. Da, tocmai din acest motiv am facut traf-urile pe comanda, personalizate. I-am explicat d-nului inginer la ce vreau sa le folosesc si cum, m-am sfatuit cu el si am decis. tensiunea in gol va fi de 19,5Vac iar caderea este calculata in asa fel in cat la putere maxima, tensiunea sa fie 18Vac Pentru kit-ul de protectie voi face mediana din secundarele de 25Vac de la ambele transformatoare si cate un fir cald pentru alimentarea simetrica.
  12. Va salut, @aurelian, pana la urma am dat comanda la Petra de 2 bucati perfect simetrice cu 18-0-18 si 25-0, (tensiuni in sarcina) cu secundarele gata fazate, si priza mediana. Pentru kit-ul de protectie voi lua alimentarea de pe ambele transformatoare.
  13. In mod normal au culori diferite, de legat se leaga cele din mijloc (dupa cum m-a lamurit utilizatorul nicksound). Eu prin toate cautarile mele am gasit in comert doar traf-uri cu secundarele separate...
  14. Am inteles, o cheltuiala mai putin :) Bun, voi comanda ceramici de 0.1uF la 500V (asa am gasit) pentru punte si WIMA de 0.1uF/630V pentru condensatorii electrolitici, si ma gandeam la transformatorul de la Noratel. P.S. - trafurile au 4 fire la iesire, leg eu sfarsitul unei infasurari cu inceputul celeilalte pentru a face priza mediana.
  15. pai trafurile livreaza 7A pe ramura, puntile nu au 10A la total? sau tot pe ramura suporta 10A? legat de condensatori, sa inteleg ca cei de in paralel cu electroliticii ar trebui sa fie cu polipropilena? si banuiesc ca ar trebui sa aiba minim 250v dar e bine si mai mult
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock