Sari la conținut

amatorhifi

Members
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profile Fields

  • Oras
    RO

Vizitatori Recenți Profil

772 vizualizari profil
  • Gigi

amatorhifi's Achievements

Membru

Membru (1/6)

0

Reputație Comunitate

  1. Doresc sa achizitionez un modul mp3player identic cu cel din imaginea atasata. Imi poate spune cineva daca radioul este stereo?. Detin un alt model, dar radioul este mono.
  2. Daca se poate din cei 19V de la iesire, fara sa modific interiorul alimentatorului. Ma gandeam ca din cei 19V sa obtin 14,4 V 3,5 A cu un stabilizator, si tot din 19v cu "un montaj" +12 si -12V, intreb din curiozitate, daca-i foarte complicat renunt.
  3. Dintr-un alimentator (incarcator laptop) 19V 4.7A, se poate obtine +- 12V 400mA.?
  4. Domnu Gsabac, nu ati inteles! Am un aplificator cu CI-ul TDA 7377 , un preamplificator cu 2 AO NE5532p, un stabilizator de tensiune reglabil cu LM317T . Amplificatorul si preamplificatorul se alimenteaza cu +12V. Stabilizatorul il folosesc pt alimentarea unui mp3player ,pe care-l am momentat conectat la preamplificator. Stabilizatorul l-am alimentat de la aceeasi sursa de alimentare de la care alimentez amplificatorul cat si preamplificatorul. Problema e ca ca in acesta configuratie am brum /barait ...zgomot fin si deranjant. Daca Stabilizatorul il alimentez de la alta sursa de 12V , scap de barait/zgomot dar nu doresc sa folosesc doua surse/alimentatoare de 12V simultan!!! Asta este una dintre probleme. Daca recititi postarile anterioare intelegeti. O seara buna si multumesc pt sugestii.
  5. Cei 2 rezistori de 10 k de pe intrarile preamplificatorul, au rol de micsorare a semnalului de intrare? daca da, n-o sa le montez. Referitor la stabilizator, condensatorul nepolarizat de 100nF nu ar trebui montat intre VIN si MASA??. Cel polarizat de 100uF/16V o sa-l pun cand o sa inteleg ce reprezinta "imbunatatirea raspunsului tranzitoriu" sau daca n-am alta solutie :) Sper ca n-am gresit schema preamplificatorului din imaginea atasata. Ce se vede in compcablaj.jpg e functional si se alimeanteaza la +12V (~12.44 V). Astept pareri si/sau ceva idei in legatura cu modalitatea de selectare a intrarilor (mp3 player, laptop/tel/pc) si cele doua intrerupatoare mentioneate in postarile anterioare. multumesc.
  6. Pai ce sa desenez..... Alimentator stabilizat 12V 3.3 A ( masurat 12,22V constant, model noname, made in china, peste 8 ani, nu se incalzeste nu-i scade tensiunea... poate cu vol. ampli peste 75% dupa 1h de functionare se incalzeste si ii scade tensiunea cu cca 0.05V ). De la aceasta sursa alimentez tda-ul, preamplificatorul si stabilizatorul de 5V, La intrare in AmplifFinal am 12.22V, idem la preamplif si stabilizator. La iesirea stabilizatorului am 5.06V si scade cu 0.04V dupa 3 h si ceva si ramane pe la 5.01 V dupa 5-7 h. Dar astfel conectate am acel zgomot. Daca alimentez stabilizatorul separat cu o sursa similara (12.4V cca 4-5 A) dispare zgomotul, pot inversa sursele , rezultatul e identic. Am alimentat amplif si preamplif de la 12.1 V la 12.53V (3.3 - 8 A) (diverse alimentatoare) + semnal din PC/laptop si nu am intampinat probleme. As vrea sa pot alimenta de la o singura sursa totul.
  7. Am 2 surse de alimentare asimetrice ~ 12.25 V 3.3 A si ~ 12.4V 4 A, preamplificatorul realizat se alimenteaza de la o sursa asimetrica 12 V DC , il gasiti in pdf-ul de mai sus. Intreg montajul se alimenteaza la +12V Indiferent de sursa , daca alimentez stabilizatorul amplif si preampl apare acel zgomot (slab, dar exista si e deranjant); cu stabilizatorul alimentat separat nu sunt probleme. Ma gandeam poate trebuie filtrat ceva...undeva ..dar habar nu am .:) Rectific: La preamplificatorul de la pag 14, jos (preamp_multiple.pdf) am scos puntea de 1A, electroliticul de 220 uF, dioda zener si am legat direct 12Vcc de la sursa. Acum observ ca am lasat rezistorul de 220 ohm.... cred ca trebuia si el scos. Aici sa fie problema?
  8. Buna seara, am realizat amplificatorul din schema atasata (tda7377pd.jpg), corectorul de ton cu 2 ne5532 varianta cu alimentare simpla (pag 14,jos,preamp_multiple.pdf). Cablajele nu s-au corodat perfect, dar le-am cositorit si arata acceptabil pt un amator. Sunt multumit de rezultat, cat timp semnalul provine din pc/laptop.Momentan am conectat la preamplif un mp3player (Mp3modul.jpg) alimentat printr-un stabilizator de tensiune de 5V (vezi LM317_sursa_schema.png). Problemele sunt urmatoarele: Daca alimentez stabilizatorul , amplif si preamp de la aceeasi sursa de 12V(~12.3V 3.5A), cand actionez butonul de mute al telecomenzii mp3player-ului, se aude un baraiit enervat in difuzoare , asemanator cu brumul de retea , zgomot prezent nonstop . Cat timp alimentez stabilizatorul de la o alta sursa de 12V cca 3.3 A, functioneaza normal, dar aceasta varianta cu doua surse de alimentare imi este incomoda. Orice sugestie ieftina este binevenita.:). N-as vrea sa achizitionez o sursa noua , cele actuale imi sunt suficiente. De asemenea as monta 2 intrerupatoare (intrerupator.jpg) pe partea frontala a carcasei montajului, unul intre stabilizator si mp3 player (pe +)(intrucat porneste automat la alimentare intregului montaj) si celalalt (com1 - tda7377pd.jpg) intre ST-BY si pinul 13 din schema TDa-ului. Tot pe carcasa ma gandeam sa pun o mufa mama jack 3.5 conectata la intrarea preamplif, si cat timp este oprita alimetarea mp3 playerului sa pot da semnal din pc/laptop. Alta solutie ? "comutator rotativ"....model??? , care sa-mi permita selectarea intrarii in preampl? Referitor la stabilizator, rezistorul de 120 Ohm are P de 0.25W, sa pun altul de 0.5 sau 1W?. Dupa aprox 3h si 30 min de functionare, tensiunea stabilizata scade de la 5.06V la 5.02V, este normal? Multumesc. preamp_multiple.pdf
  9. M-ati bagat in ceata..... va rog sa ma corectati daca n-am inteles. In fisa tehnica a ci-ului TDA7377 sunt prezentate 3 circuite. Quad stereo, Double Bridge ( pe care-l utilizez momentan) si Stereo/Bridge (cel pentru care am deschis acest topic). si diagrama bloc. Pentru Quad stereo si Stereo/Bridge borna "+" a difuzorului trebuie conectata la masa daca amplificatorul intern (corespunzator iesirii CI-ului )este inversor? In cazul iesirii Out Bridge "+" ul se pune la iesirea neinversoare sau n-are importanta ? La varianta Double Bridge , "+" urile difuzoarelor trebuiesc puse la iesirile al caror amplificator intern este neinversor si "-" urile la cele cu amp inversor , valabil si viceversa .fara a influenta sunetul ?
  10. Am "+" difuzoarelor la pinul 2, respectiv 14 si "-" la 1 si 15. Am intrebat pt ca le-am conectat cum ati precizat dvs si mi s-a parut ca suna diferit..... . .Difuzoarele sunt auto, pe 3 cai in incinte deschise (bass reflex).
  11. Imi puteti spune daca iesirile TDA -ului 7377 (Out L pin1-2 si OutR pin 14-15) in configuratia double bridge au + si - ?
  12. Dl. donpetru, sa stiti ca am verificat schemele respective,din ele doar PCB Corector de ton cu 2 transistoare m-a interesat, (de fapt a corespuns cu ce cautam) si pe care o puteti vedea mai sus ( nu-s multumit de modul in care se realizeaza corectia inalte /joase dar tind sa cred ca am gresit ceva la montaj , am s-o verific /remonta in viitorul apropiat), celelalte scheme/montaje sunt cu op-uri sau tensiuni de alimentare mult prea mari 24-30 v .... din ce am vazut. Referitor la schema de corector pt un canal postata mai sus (postarea #7) intre intrare si condensatorul C1 am pus un divizor de tensiune R1-R2 10k, gandindu-ma ca astfel pot micsora semnalul de intrare/tensiunea de intrare( ...nu imi e clar) . Ulterior am aflat ca tensiunea din lineout-ul unei placi de sunet este de cca. +-2V. Daca este adevarat, ma gandesc sa modific valoarea lui R1 la 50k ,astfel as obtine aprox 0.3 V la intrarea preamplificatorului. Cum aflu din schema postata mai sus care-i valoarea normala pt tensiunea de intrarea a preamplificatorului? Cu divizorul curent cu volum la 5% din pc si toate potentiometrele la minim, in difuzoare este reprodus semnalul de la intrare , foarte incet dar prezent. Semnalul e distorsionat acum la un volum din pc de peste 45-50% . Se poate rezolva.... ? In schema am inlocuit tranzistorul C945 cu BC546 si valoarea lui C1 initial 470n , momentan 100n , urmeaza sa testez si 220n .
  13. Da, am sa-l refac.(mi-am comandat cateva componente si clorura ferica). As mai avea o mica problema cu un alt preamplificator. Preampl din schema atasata l-am testat dar cred ca necesita un semnal f mic la intrare. Se poate modifica a.i. sa nu fiu nevoit sa tin volumul placii de sunet sub 20% (peste 20% am distorsiuni, doar la bass). De asemena, cu toate potentiometrele la minim muzica se aude slab in difuzoare. Pe site-ul respectiv, pt tranzistorul c945 este mentionat echivalentul 2sc2240. Am montat 2 buc bc546. N-am zgomot de fond. Alte scheme de preamplificator/corector de ton cu 2,3.. sau mai multi tranzistori (de preferat bc546 sau echivalent) cu reglaj independent pt inalte, medii, joase si volum, cu alimentare asimetrica max 12v , semnal de la pc, ma puteti ajuta?.
  14. @maricris, 12v, semnal din pc, valoarea nu o cunosc si nu stiu cum sa o masor. @leo_electro, n-am avut intentia de a improviza dar ...am zis sa incerc... nu ma gandeam sa functioneze cu intreruperi. Lipiturile le-am verificat pana am indoit (la propriu) montajul. Fludorul .....cred ca e St60Pb40 cu T topire sub 200gC (1mm) (letcon 15W) ( oricum e mult mai bun comparativ cu fludorul utilizat la realizarea unui corector de ton cu tranzistori). Pot de volum s-a dus (l-am rupt accidental) am facut legaturile la un alt pot de pe un montaj vechi..... ..... Initial arata mai bine .... acum arata asa. Amplificatorul,difuzoarele,sursa de alimentarel, cablurile , etc ,le-am testat cu preampl cu bc546 si functioneaza normal.
  15. Am incercat sa realizez preamplificatorul acesta http://construyasuvideorockola.com/proyect_pre_eq_simple.php Se tot intrerupe sunetul sau dispare ...pur si simplu, fara sa ating montajul. Am verificat traseele ...lipiturile. Reusesc sa mentin sunetul constant cu pot de joase medii si inalte la maxim. Neavand potentiometre de 20k am pus de 100k fara sa modific valorile celorlalte componente....( conteaza ?). Operationalul JRC4558 l-am inlocuit cu NE5532. Sa fie defecte potentiometrele?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock