Sari la conținut

visionbot

Members
  • Număr conținut

    5
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profile Fields

  • Oras
    Rm. Valcea

visionbot's Achievements

Membru

Membru (1/6)

0

Reputație Comunitate

  1. Robotii VisionBot produsi de catre noi costa in jur de 3000$ cu 24 de feedere si un SMT Tray mare pt cel putin 8 componente diferite. Noi folosim senzori optici, deoarece astfel avansarea rolelor de la sistemul de feedere are feedback daca a tras sau nu. Din aceasta cauza nu am preferat sa folosim electromagnet cu cui(l-am folosim acum 8 luni de zile, si am fost dezamagit) sau sistem mecanic prin pinioane pentru avansare. Dupa ce livram un robot VisionBot 32 (32 feedere + SMT Tray) la Suceava saptamana aceasta, o sa reproiectam partea electronica a sistemului de feedere ca sa scapam de 200 de fire (senzori, demux) si sa nu mai folosim motoare NEMA ci servomotoare pentru ca nu ne trebuie precizie de microni( noi oricum avem feedback la avansare) dar scapam de drivere, octocuploare si alte 100 de fire. Ne ia foarte mult timp ca sa asamblam robotul in linia noastra de productie. Posibil cam in 3 saptamani o sa updatam sistemul acesta, dupa ce ne vor venii placile din China. Poti vedea cum functioneaza sistemul de feedere in urmatorul film care l-am postat astazi. btw: am reactualizat prima poza din thread.
  2. Scuze pentru intarzieri. Motoarele acelea sunt folosite ca sa avanseze automat rolele. Deci sistemul VisionBot are feedere automat. Se inafsoara tipla de role pe o fulie a motorului si motorul avanseaza rola tragand de tipla. Exista un senzor optic care opreste la urmatoarea gaura, dupa care se da un numar de pasi inapoi pentru detensioarea tiplei, ca tipla sa nu mai inainteze microni in timpul Visionul.
  3. Desi initial mi-am dorit sa facem VisionBot open-source, mi-am dat seama ca e mai inutil sa fie open-hardware. Sa se reproduca tot mecanismul mecanic dureaza minim 3-4 luni de zile - de cineva care are ceva cunostiinte in spate. Inafara de partea mecanica, trebuie asamblata partea electronica si calibrata masinaria cu software-ul realizat de mine. Totusi, daca ati fi dat un quick search pe google ati fi vazut ca am publicat mai mult detalii despre producerea si realizarea VisionBot-ului pe hackaday.io https://hackaday.io/project/4518-visionbot-pick-and-place-machine-1st-prototype LE: Nu am venit aici sa ne vindem produsul. Noi avem in jur de 50 de pre-comenzi dar nu avem VisionBot-ul atat de profesionist realizat pentru export.
  4. Nu este doar un post pentru a cauta numai oameni priceputi. Era un topic pentru a arata un CNC avansat realizat de niste romani.
  5. Salut, ma numesc Ionut si urmaresc forumul de ceva vreme buna. Nu prea am stiut unde sa fac introducerea asa ca m-am gandit sa postez aici. De cateva luni de zile lucrez la un startup romanesc de hardware numit VisionBot - este un robot semi-industrial de tipul SMT Pick and Place machine ce asambleaza placile de electronica - deci asambleaza dispozitive electronice ce pot fi folosite in produse electronice. Fiecare PCB - Printed Circuit Board, inafara de cablajul electronic are montate si cipurile aferente. Masinaria reuseste sa plaseze cu precize foarte mare cipurile(rezistente, condesatoare, integrate..., microcontrolere) pe placa de electronica. Masinaria poate pune si pasta de lipit la pinii cipurilor. Pentru a nu avea vreo eroare in plasare, sistemul foloseste doua microscoape digitale si am dezvoltat un software care foloseste Computer Vision pentru a corecta eroarea in translatie si rotire cand apuc componenta electronica. Ceea mai interesanta componenta a softului este ca masinaria functioneaza direct cu fisierele standardizate Gerber. Am inclus un feature foarte interesant in software prin care folosind mouse-ul puteti seta in cateva minute ca masinaria sa asambleze placilor voastre. Pentru mai multe detalii despre proiect vizitati siteul www.visionbot.net Din cauza ca exista o limita a dimensiunii imaginilor le-am atasat. Astept opinii si sfaturi. LE: Proiectul s-a transformat intr-un startup. Va scriu pe acest forum si pentru faptul ca m-ar interesa sa gasesc si oameni cu care sa colaborez. Suntem o firma noua, BIT TECHNOLOGIES RO, si activam in domeniul hardware cu sediul in Ramnicu Valcea. Noi incercam sa producem acesti roboti de tipul SMT Pick and Place machine. Pana acum am facut un prototip functional si ne-ar interesa sa gasim sa angajam ingineri automatisti - eletronisti pasionati care sa aibe cunostinte de prelucrari mecanice, CNC, Imprimante 3D, axe liniare, programare microcontrolere PIC. Bonus ar fi proiectare scheme electronice OrCAD digitale, debugging. Daca sunteti interesati sa lucrati cu noi si sunteti din zona trimiteti-ne un email.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock