Sari la conținut

piincourt

Members
  • Număr conținut

    74
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

piincourt a câștigat ziua ultima dată pe Ianuarie 1 2017

piincourt a avut cel mai apreciat conținut!

Profile Fields

  • Oras
    in liniste

Vizitatori Recenți Profil

1248 vizualizari profil

piincourt's Achievements

Membru

Membru (1/6)

2

Reputație Comunitate

  1. Da, existau asa ceva, distribuitoare si amplificatoare, pe vremea cand nu aveam nici conectoare. Am avut asa ceva, cred ca facea radio-progres in Bucuresti, inainte de revolutie. Era un sistem mecanic simplu, cred ca brida se cheama, prindea ecranul cu o tabla cu doua suruburi si firul central cu un surub si o saiba cu margini. Mufele din poza nu se strang cu patentul si sunt pentru un anume diametru al cablului. Nu merge orice cablu subtire si matisat cu fir de cupru. Fixarea se face printr-o miscare de infiletare la mana si trebuie sa mearga destul de greu la un singur strat de ecran, care se da inapoi peste izolatie. Sunt mufe de interior si rezista la trageri normale de fire, daca te fortezi nimic nu rezista. Pentru o fixare impotriva smulgerilor accidentale, dupa ce se infileteaza mufa se poate pune pe cablu, un pic mai jos o brida fixata in perete sau un soricel , dupa caz. Exista tot pentru acelasi lucru si mufe care se sertizeaza sau mufe care se preseaza cu un cleste special si care au un plastic care asigura etansarea facandu-le foarte bune pentru exterior. Cu toate astea, daca insisti cred ca se smulg orisicare.
  2. Imi cer scuze domnul gsabac, nu a fost cu intentie, doar am uitat ca suntem la scola de bune maniere. O sa vorbesc numai la plural, macar sa parem mai multi. Pe mine personal ma ca irita postarile de genul asta, intreaba cineva ceva, cerand ajutorul la colegi cu experienta, cum se vede in prima postare, cautam cu google si punem prima chestie gasita. Dupa referinte la datele din prospect si parerea despre Loctite mie mi se pare ca nu l-ati folosit, dar s-ar putea sa ma insel. Din experienta mea Loctite este o firma foarte buna care face un milion de produse. Tocmai aici e chichita ca trebuie sa le incerci si e cam greu. Nu folosesc la filete tip gaz, de fapt e alt coleg care se ocupa cu hidraulica si foloseste numai teflon. Eu flosesc la imbinari mai mult sau mai putin demontabile, filete metrice sau imperiale, metal pe metal, acolo unde sunt vibratii. In poza se vede cel rosu, lichidul chiar are culoare rosie, am folosit o vreme si cand eram nevoit sa desfac trebuia sa tai capul la surub. Se desfac, dar cu mai mult efort decat e cazul. Pe uma am inlocuit cu lichidul de culoare albastra, eticheta este si ea albastra. Acesta e de putere medie si se poate deface in conditii rezonabile. Mai exista un gel verde pe care-l folosesc plus niste adezivi special de la Loctite, greu de tinut minte, identificati prin cifre. Alt aspect constatat si neprecizat in prospect, sau poate l-am trecut cu vederea, este ca ataca plasticul, acesta devine casant si sfaramicios, deci trebuie evitate neaparat suprafetele de plastic. Ce am folosit cam asta fu, iar la conducte nu am pus Loctite. Daca ma uit la google exista produse si pentru asa ceva, chiar si pentru plastic, dar nu am nici o experienta cu ele. In fuctie de buget fiecare poate sa incerce. http://www.na.henkel-adhesives.com/us/content_data/355671_12371_LT_5557_ThreadSealant_SS_LR.pdf Pace va doresc, ca nu suntem asa de multi aici si e pacat sa ne certam pentru nimic.
  3. Da, sa folosesti loctite si pe urma sa ne spui cum e. Folosesc la lucru la filete pe care nu mai trebuie sa le defaci, dar si daca trebuie sa vezi fericire.
  4. Cu ani in urma foloseam calti si peste ei banda de teflon 1-2 straturi. Nu trebuie exagerat cu grosimea, trebuie sa se cunoasca filetul. Pasta n-am folosit, ar trebui sa -i cunosti sigur calitatea si sa stii cum si in cat timp se usuca. Am cunoscut persoane care dadeau cu ceva numit apa de sticla peste calti, dar nu mai puteai sa desfaci dupa. Cum ziceam, pasta nu m-a convins. Cu ani in urma stateam la bloc la etajul 3 din 10 si s-au pus contoare individuale de gaze. Instalatia facuta, am asteptat specialistii sa faca conectarea. Am vazut ca au folosit numai pasta si strangerea era extrem de slaba, chiar imi provoca neliniste pentru o instalatie de gaze si am refacut-o dupa ce au plecat. Pana si azi consider ca nu prea aveau habar ce faceau, mai ales ca incepusera conectarile de la etajul zece si cand au ajuns pe la miine erau deja turta ca erau cinstiti la fiecare apartament. asta era prin 2003. In prezent nu mai vad calti, doar teflon.
  5. Suportul ala facut mai mult ca sa ia ochii si banii. Capsula e proiectata sa disipe caldura prin talpa metalica. Degeaba se pun piese metalice pe corpul din plastic. Pana la urma tot la surub, grover si saiba plata se ajunge. Nu zic ca piulita aia dreptunghiulara nu ar fi frumoasa, dar iti trebuie indemanare sa o strangi fara sa distrugi capsula din plastic prin rotirea colturilor. Parerea mea e ca dai banii degeaba. Singurul lucru interesant sunt cele doua colturi care ar trebui sa impiedice rotirea piesei metalice si impingerea ei in plasticul capsulei.
  6. eu as incerca un latching relay cu doua bobine alimentate prin intrerupatoarele normal deschise de capat cursa, daca nu conteaza in ce parte o ia la aparitia alimentarii.
  7. Am un semnal audio dintr-un cd player care intra intr-un amplificator. Ma intereseaza cum se calculeaza un atenuator rezistiv "L" ( sau T ori pi), daca impedanta de intrare este 20k si atenuarea 6dB. Multumesc.
  8. Scuze, ca poate gresesc, dar e cumva vorba de factorul de amplificare beta ?
  9. De ce trebuie inlocuit un tranzistor de 1A (BD139) cu unul de 8A (MJ15030) ? Nu exista ceva intre ?
  10. cablul care merge cu conectorul e asta http://www.ebay.com/itm/USA-SELLER-Slim-PS2-Playstation-2-Power-Reset-IR-Cable-Part-/290925129145?hash=item43bc7d2db9%3Ag%3AiAkAAOxyYYlRqipx
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock