Sari la conținut

Aer Conditionat Inverter.


alynjmenaru

Postări Recomandate

Ma gandesc sa imi cumpar un aparat aer conditionat inverter.am auzit numai lucruri bune despre tehnologia asta.ma gandeam la aparatul asta

 

http://www.quickshop.ro/conditionat-inverter-ariston-10000-p-1552.html

 

La specificatii vad ca arata consum la racire de 800 W.Am sunat la ei si consultantul de acolo mi-a zis ca acest consum este consumul maxim la care ajunge in momentul pornirii,si ca ar consuma undeva intre 400-600 W in regim de functionare (racire).

Pana la urma nici 800 w nu este mult,pentru ca ieri am fost prin cateva magazine si am gasit numai aparate care cosumau peste 3000 w la racire...fara inverter,dar totusi mult prea mult dupa parerea mea.

Daca stiti un aparat aer conditionat bun astept propuneri.Merci frumos.

P.S.Nu am gasit forumul de consultanta pentru a posta acolo,prin urmare imi cer scuze administartorului.

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru o camera de locuit 10000 BTU/h este mai mult decat suficient, iar consumul maxim de 800 W este acceptabil. Aparatele de 3 kW sunt, probabil, pentru spatii mai mari. Tehnologia compresorului e la fel de buna ca si altele. Importanta este durabilitatea instalatiei. Filtrul de aer trebuie schimbat in fiecare sezon. Regimul de incalzire nu functioneaza cand afara e ger (agentul lichefiat nu se mai evapora).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce am vazut eu nu erau pt spatii mari.erau de 9000 si 12000 BTU dar sunt modele vechi si din acest motiv consuma asa mult.si pretul era mic.7-8 milioane.dar mai bine dau 2000 lei noi pe un aparat care consuma 800 W.iar in legatura cu functionalitatea lui pe perioada de ger (cele cu inverter) functioneaza si pe la -15 grade (din spusele comerciantului) si pe mine asta m-ar interesa foarte mult pt ca in camera unde o sa-l montez pe periada iernii cand afara este ger caloriferul racordat la centrala termica proprie nu face fata,si ma gandeam sa folosesc si aparatul de aer conditionat pt incalzire.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Reclama este (asa se spune) sufletul comertului. Capacitatea in BTU/h este un parametru (nu stiu cum se calculeaza) care tine cont de suprafata zonei de racit sau incalzit si nu de puterea debitata sau consumata de respectivul utilaj. Din cate am aflat (de la un tip ce se ocupa cu asa ceva, adica are o firma) pentru o suprafata de 3*4 m cu cca 2, 6m inaltime sunt necesari minim 12000BTU/h.

Acum ca se pot incalzi acesti metri*metri*metri cu doar 800w/h atunci cand afara sunt -15grade iar in casa vrei 24 adica vrei sa asiguri o diferenta de temperatura de 39 de grade cu doar 800 (nu spun 600) mie mi se pare umoristic sau baietii or fi inventat ceva gen perpetum mobile (sau cum s-o scrie). Si 3000w sunt putini sau la limita dar 800?. Poate s-o fi referit la cat are posibilitate sa livreze respectivul aparat si nu la CONSUM. Exista un calcul de necesar al energiei calorice in W pentru o suprafata data pe site-urile ce vand Centrale termice de apartament si calorifere, fa-ti calculul necesar acolo si vezi daca se mai "pupa" cu ce incearca sa-ti "vanda" respectivii.

:furiouslightning:

Editat de Dan57
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu ai inteles...eu nu am zis ca vreau sa incalzesc camera doar cu aparatul de aer.ci sa il folosesc in acelasi timp cu centrala de apartament,pentru a adauga cateva grade in plus pe care caloriferul nu le poate scoate.iar daca producatorul spune ca are consumul de 1kW/ora sa zicem dupa parerea mea cam atat trebuie sa fie,hai +/- 10% sau daca nu este asa inseamna ca noi cumparam niste produse cu alte specificatii decat cele inscrise pe ambalaj,si asta e o problema...stiu ca acel consum fluctueaza tinand cont de conditiile de folosire )frig,soare.umiditate si altele poate.dar un aparat pe care scrie consum maxim in sarcina 1 kW/ora nu cred ca poate sa ajunga la 1,5kW de exemplu nici in cele mai extreme conditii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... Capacitatea in BTU/h este un parametru (nu stiu cum se calculeaza) care tine cont de suprafata zonei de racit sau incalzit si nu de puterea debitata sau consumata de respectivul utilaj. Din cate am aflat (de la un tip ce se ocupa cu asa ceva, adica are o firma) pentru o suprafata de 3*4 m cu cca 2, 6m inaltime sunt necesari minim 12000BTU/h.

 

BTU este la fel ca si caloria o unitate de masura pt.energie termica, diferenta ca ?n loc de oC ?i grame se folosesc oF ?i livre.Prin multe conversii 100000 BTU/h=2930kW. Cum COP (coeficientul de performanta) al aerului de mai sus este de 3,81 rezulta un consum de 770W/h. Pentru completare la incalzirea centrala e OK. Bine asta-i teorie, cel mai bine ar fi de masurat amperajul in timpul functionarii sau cu un contoar pasant pentru consumul pe timp lung (daca este termostatat,va functiona cu intermitente).
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

OFFTOPIC: Topicul il voi muta la sectiunea Constructii >> Instalatii de aer conditionat, termice si sanitare

Deci, in sectiunea Intrebarile incepatorilor se adreseaza numai intrebari elementare cu privire la functionarea unui dispozitiv electric/electronic sau circuit.

 

In curand, in aproape toate sectiunile forumului, veti putea alege prefixe cum ar fi: Depanare, Consultanta, Proiectare etc.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 3 years later...

Platium sunt concepute ca un model low cost LG, desi am vazut preturi foarte apropiate ca cele din gama Samsung.

Aparatele de aer conditionat Platium, si in general tot ce tine de aceasta marca, fiind no-name, pot functiona foarte bine o perioada lunga de timp sau se pot defecta destul de repede. In plus, accesul la niste informatii de service, cum ar fi un manual de service, este imposibil. Foarte multe firme care presteaza munca de service pentru repararea acestor aparate de aer conditionat si-au format o experienta din multitudinea de aparate de aer conditionat desfacute si reparate. Deci, indreptati-va atentia catre o asemenea firma sau, poate aveti norocul, sa fie un utilizator care lucreaza la o asemenea firma si s-a mai lovit de un defect care afiseaza codul F6. Nu e imposibil dar cred ca sansele sunt extrem de mici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock