Sari la conținut

Regulament Tehnium Azi

Bine ati venit in Comunitatea TEHNIUM AZI - un loc al discuţiilor din diferite specializării tehnice!

Acest regulament intra in vigoare in momentul in care va INREGISTRATI pe site-ul portalului Tehnium Azi! Necunoasterea regulamentului nu va absolva de incalcarea regulilor!!

Cap. 1 - Dispozitii Introductive
Art. 1.1. Odata inregistrat un cont de membru acesta are access nelimitat pe forum. Utilizatorul forumului (contul de membru) va avea obligatia sa citeasca si sa respecte acest regulament. Prin postarea mesajelor dvs. pe site-ul Tehnium Azi, inclusiv forumul Tehnium Azi, sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba
Art. 1.2. Vă rugăm să vă completaţi corect localitatea unde locuiti (Location) cât şi datele personale. Acest lucru va duce la o mai buna intelegere intre membrii.
Art. 1.3. Întotdeauna administratorii si moderatorii acestui forum vor încerca sã îndeparteze sau sa modifice orice material deranjant cat mai repede posibil; este imposibil sã parcurga fiecare mesaj în parte. Prin modificare (editare) intelegem: inlocuirea unor cuvinte/enunturi care nu respecta regulile de folosire a forumului, eliminarea definiva a acestora din mesaj sau stergerea definitiva a mesajelor, sau dupa caz, a intregului topic. Singurul motiv pentru care mesajul unui utilizator poate fi editat este nerespectarea regulamentului de folosire a forumului.
Art. 1.4. Membrii raspund personal si juridic pentru informatiile publicate pe acest forum. Administratorii sau moderatorii acestui forum nu sunt raspunzatori pentru informatiile publicate de membri, dar pot retrage la cerere orice informatie care nu respecta legea dreptului de autor si a drepturilor conexe, nr.8 din 14 martie 1996, impreuna cu cele dispuse de Legea nr. 285/2004, O.U.G. nr. 123/2005 și O.U.G. nr. 190/2005. Site-ul TEHNIUM AZI, respectiv forumul TEHNIUM AZI cat si persoana care reprezinta administrativ site-ul TEHNIUM AZI, nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele sau fisierele atasate in cadrul forumului sau site-ului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.
Art. 1.5 Stergerea materialelor care incalca legea dreptului de autor si care sunt incarcate pe server-ul acestui site de utilizatori rauvoitori sau reprezinta web link-uri catre astfel de materiale (carti, cataloage etc), se vor indeparta in cel mai scurt timp posibil. Din considerente ce tin de gestionarea acestui site, ne rezervam dreptul de a face acest lucru in maxim 24 de ore.
Art. 1.6 Dreptul de stergere, editare sau completare a mesajelor si articolelor il are doar administratorul forumului si a site-ului Tehnium Azi. Odata postat un mesaj in forum sau un articol, stergerea acestuia, chiar si dupa suspendarea utilizatorului, ramane la atitudinea administratorului Tehnium Azi.
Art. 1.7 Daca nu sunteti de acord cu modificarile regulamentului si doriti sa va fie sters contul de utilizator, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa tehnium.azi [arond] gmail.com prin care sa solicitati acest lucru. Nu uitati sa ne precizati adresa de e-mail folosita la inregistrare.
Art. 1.8 Administratorul forumului isi rezerva dreptul sa stearga oricand un cont de utilizator care a lezat prin orice metoda dreptul de functionare sau existenta a site-urilor tehnium-azi.ro sau forum.tehnium-azi.ro.

Cap. 2. - Mesajele

Art. 2.1. Toate mesajele exprimã punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale administratorilor, moderatorilor sau a web master-ului (exceptie facand mesajele scrise chiar de catre ei).
Art. 2.2. Nu se incurajează sub nici o formă goana după post-uri. Nu se incurajează mesajele şi intervenţiile fără un conţinut real şi util forumului. Scrieţi un mesaj doar daca aveţi ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul). Nu se admite devierea subiectului prin mesaje in afara de subiect (off topic). Nu se ofera absolut nici un premiu celui care depaseste recordul de posturi pe zi. In afara de titulaturii, nu se face nici o distinctie intre cei cu post-uri multe si cei cu post-uri puţine.
Art. 2.3. Este de dorit a se evita abaterea de la profilul secţiunilor acestui forum (topic nou, deschis intr-o sectiune neadecvată). În acest fel, informaţiile vor sta corect sortate, iar moderatorii vor avea mai putin de munca. De asemenea, este obligatorie folosirea opţiunii de cautare (search) pentru a vedea daca subiectul pe care doriti sa il dezbateti, sub forma initierii unui nou topic, nu a fost deja discutat.
Art. 2.4 Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj necivilizat si/sau obscen, antisemit sau rasist.
Art. 2.5 Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fara folosirea diacriticelor.
Art. 2.6 Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci ideile lor.
Art. 2.7 Fiecare membru al forumului este responsabil pentru ceea ce scrie. Nu se accepta deschiderea unor posturi sau subiecte la mistocareala. Acestea vor fi automat sterse iar utilizatorul va fi avertizat (warn 30%). Administratia acestui forum nu isi asuma responsabilitatea privind opiniile dumneavoastra.
Art. 2.8 Este de dorit a se evita citarea intregului mesaj al unui utilizator daca acel post se afla imediat deasupra sau la o distanta mica (6-8 mesaje) de locul in care va fi citat. In schimb, se pot cita si comenta pasaje ale unui post din aceeasi subpagina sau se poate folosi adresarea directa catre un alt utilizator. Respectarea acestui punct duce in final la ocuparea spatiului pe server cu informatie utila in detrimentul celei redundante.
Art. 2.9 Forum-ul nu trebuie confundat cu un chat. Drept urmare, se pedepseste folosirea in exces a pictogramelor emotive. Pentru discutia personala intre doi membri exista functia de mesagerie privata.
Art. 2.10 Este recomandata evitarea folosirii in exces a functiei de atasare a fisierelor.
Art. 2.11 Nu este permisa postarea unui mesaj in mai multe sectiuni cu scopul de a atrage o atentie sporita.
Art. 2.12 Nu se accepta postarea de link-uri catre alte site-uri cu scopul de a face reclama si nici deschiderea de subiecte cu scopul de a face reclama unei firme sau website. Totusi se accepta link-uri web intr-un mesaj doar daca firul discutiei cere acest lucru.
Art. 2.13 Este interzisa postarea de fisiere si/sau link-uri care trimit catre fisiere care incalca legea dreptului de autor (NO WAREZ, NO CRACKS).
Art. 2.14 Mesajele userilor pot fi sterse in masura in care nu impieteaza asupra firului discutiei din topice.
Art. 2.15 Mesajele ce contin oferte comerciale, permanente sau ocazionale, ale persoanelor juridice sau fizice pot fi postate doar in sectiunea Prestari servicii, vanzari si cumparari, cu respectarea suplimentara a Regulamentelor specifice pentru secţiunea respectivă. Mesajele cu tenta publicitare din forum se vor sterge in cel mai scurt timp posibil.
Art. 2.16 Mesageria privata poate fi folosita numai dupa ce se atinge pragul de 10 mesaje publicate pe forum.

Cap. 3. Conturi si setari

Art. 3.1 Nu se accepta accesarea acestui site folosind proxy-uri anonime.
Art. 3.2 Nu se accepta deschiderea unui cont de utilizator care are numele afisat in forum denumirea unei firme sau url-ul unui site web.
Art. 3.3 Nu se accepta clonele . Nu se considera o clona un nou cont facut de un user al carui vechi cont a fost sters. Daca un user este restrictionat (ban, banned) si creeaza un cont pe care il foloseste pentru a ocoli respectiva sanctiune, ambele conturi vor fi banate si ip-ul va fi blocat.
Art. 3.4 Nu este permisa transformarea semnaturii, a nick-ului sau a avatar-ului in (auto-/anti-)reclama comerciala. Sunt interzise: numele de companii, ofertele de servicii / produse, date de contact, link-uri sau nume de site-uri web. Pentru astfel de cazuri aveti in profil optiunea "Pagina personala". Enuntarea generica a profesiei/ocupatiei user-ului nu este considerata reclama. Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile, nick-urile si avatarii ce incalca acest subpunct.
Art. 3.5 Avatarii, custom title, semnaturile si nick-urile trebuie sa nu aiba tenta antisemita, rasista sau obscena, sa nu reprezinte denumiri de firme si sa nu contina reclame la produse sau servicii.
Art. 3.6 Conturile nou infiintate care in primele 3 zile nu sunt activate vor fi sterse.
Art. 3.7 Nu vor fi sterse conturile, activate si folosite, ale utilizatorilor cu 0 mesaje. Totusi, daca situatia forumului o cere, conturile cu 0 mesaje si care au cel putin 60 zile vechime, se vor sterge fara nicio notificare prealabila.

Cap. 4. Confidentialitatea

Art. 4.1 Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament.
Art. 4.2 Orice informatie introdusa de dumneavoastra sub forma de mesaj in forum si sau fisier este stocata in baza de date a forumului. Odata ce ati postat mesajul acesta va apartine site-ului forum.tehnium-azi.ro. Administratorul acestui forum isi rezerva dreptul sa pastreze sub anonimat mesajele postate de utilizatorul care a fost suspendat sau sters din baza de date. Numele acestor mesaje vor fi preluate de un anonimat de forma Guest_numele fostului utilizator, fara alte informatii din fostul profil al utilizatorului.
Art. 4.3 Orice actiune de moderare a persoanelor autorizate (administratori sau moderatori) este stocata in baza de date.
Art. 4.4 Informatiile personale nu vor fi dezvaluite catre terti fara consimtamantul dumneavoastra decat in cazurile prevazute de lege si in cazul in care se incalca art. 7.10 din prezentul regulament.
Art. 4.5 Administratorii si moderatorii nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.
Art. 4.6 Acest forum utilizeazã fisierele tip cookie pentru a stoca informatiile pe calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere cookie nu contin informatii despre alte aplicatii ci sunt folosite exclusiv pentru usurarea navigarii pe forum.
Art. 4.7 Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator, pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta si pentru notificarea anumitor evenimente care apar pe forum (raspuns la mesajul dumneavoastra, primirea unui mesaj privat, lansarea unor proiecte din Colectia Tehnium Azi, urari cu ocazia sarbatorilor crestine ...). Totodata, administratorul forumului are dreptul sa va trimita mesaje de informare cu privire la desfasurarea unor activitati sau proiecte noi aparute in forum, chiar daca ati optat sau nu pentru optiunea Newsletter. Totusi, pentru a nu incarca server-ul, aceste mesaje de informare se vor trimite incepand cu data de 1 iulie 2011, numai utilizatorilor care au cel putin un mesaj (post) inregistrat in forum.
Art. 4.8 Administratorul forumului isi rezerva dreptul de a va contacta ocazional in vederea informarii asupra unor probleme specifice forumului.
Art. 4.9 Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea înregistrãrii dumneavoastrã ca utilizator, pentru recuperarea parolei, pentru trimiterea unei noi parole dacã ati uitat-o pe cea curentã sau pentru trimiterea unor e-mail-uri ce constau in informarea utilizatorilor despre anumite activitati specifice site-ului.

Cap. 5. Administratorii

Art. 5.1 Administratorii (sau Root Admin) sunt persoanele care deţin drepturile de proprietate asupra acestui forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cât si cu partea administrativă.
Art. 5.2 Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru acţiunile lor.

Cap. 6. Moderatorii

Art. 6.1 Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
Art. 6.2 Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
Art. 6.3 Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
Art. 6.4 Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
Art. 6.5 Pot exista moderatori cu atributii restranse la cateva sectiuni ale forumului sau moderatori cu atributii peste tot forumul.
Art. 6.6 Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administrator, în urma unui concurs si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
Art. 6.7 Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratorul principal (Root Admin) daca aceştia nu înregistrează activitate pe forum timp de 7 zile. Retragerea dreptului de moderare se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
Art. 6.8 Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
Art. 6.9 Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Cap. 7. Sanctiuni

Art. 7.1 Moderatorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce constau in avertizarea publica sau privata (warn), editarea mesajului, stergerea mesajului, blocarea intregului fir de discutie, blocarea abilitatii de a trimite mesaje pe o perioada de la cateva ore la \ cateva zeci de zile, suspendarea contului pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile. De asemenea, moderatorii fac propunerile pentru banare.
Art. 7.2 Utilizatorul este obligat sa-si verifice nivelul de avertizare (warn-ul) deoarece, in cazul modificarii acestuia, aici poate citi motivul avertizarii primite.
Art. 7.3 In cazul acumularii a 10 avertizari in decurs a mai putin de 6 luni, administratorul poate decide blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana in culpa.
Art. 7.4 In cazul in care se observa o incalcare repetata a regulilor art. 2.2, 2.3, 2.8, 2.5 si 2.10, moderatorii vor avertiza public sau privat utilizatorul in cauza (warn 30%). La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
Art. 7.5 In cazul incalcarii a unui punct sau a art. 2.4, 2.5 sau 2.6, moderatorii vor edita sau sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul care a postat mesajul (warn 30%). La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
Art. 7.6 In cazul incalcarii art. 2.15, moderatorii sau administratorii vor sterge toate mesajele incriminate si vor suspenda pe o perioada de 30 de zile contul utilizatorului care a postat acel mesaj.
Art. 7.7 In cazul incalcarii punctului 2.14, moderatorii vor edita mesajul incriminat si vor avertiza (warn 50%) utilizatorul. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.
Art. 7.8 In cazul incalcarii art. 3.2 se va sterge si bana contul de utilizator.
Art. 7.9 In cazul incalcarii art. 3.4 sau art. 3.5, moderatorii vor atentiona public pe utilizatorul in cauza si vor solicita pe privat editarea/stergerea materialelor incriminate in termen de 24 de ore. Refuzul de a se conforma acestei solicitari si/sau abaterile repetate de la regulile de la art. 3.3 sau art. 3.4 se sanctioneaza cu blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana incriminata.
Art. 7.10 In cazul incalcarii art. 2.12 sau 2.13, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv (warn 30%). La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata.
Art. 7.11 Administratorul acestui forum isi rezerva dreptul de a pune la dispozitie organelor juridice ale statelor U.E. si nu numai, datele presonale ale contului de utilizator care prin activitatea sa pe acest site, a adus prejudici site-ului Tehnium Azi sau oricaror terte parti care pot da in judecata site-ul.

Cap. 8. Dispozitii finale

Art. 8.1 Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza intotdeauna bunul simt si buna functionare a forumului.
Art. 8.2 Articolele de pe acest site pot fi preluate pe alte site-uri sau grupuri de discutii doar cu adaugarea unui link catre acesta.
Art. 8.3 Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.
Art. 8.4 Sectiunea Discutii libere are parte de un statut preferential in sensul ca moderarea se face mai lejer. Ca urmare a acestei reguli, la Cafenea nu se vor sanctiona mesajele care nu sunt la subiect sau mesajele fara un continut real. Se vor sanctiona in schimba mesajele care nu respecta regulile de la cap.2.
Art. 8.5 Regulamentul poate fi schimbat oricand, din acest motiv recomandam membrilor sa acceseze regulat aceasta arie de regulament.
Art. 8.6 In caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, administratorul TEHNIUM AZI isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.
Art. 8.7 In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent ca l-ati citit sau nu.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata, iar Comunitatea Tehnium Azi sa reprezinte o modalitate placuta de petrecere a timpului liber.

OBS! Eventuale probleme tehnice care pot surveni la inregistrare se vor anunta la adresa de e-mail: tehnium.azi [arond] gmail.com. Dupa inregistrare, aceste probleme - daca exista - se vor consemna la rubrica Site&Forum Feedback.

Acest regulament intra in vigoare de astazi 4 August 2007 (ultima revizie: 30 octombrie 2011) si POATE fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. E bine sa verificati aceasta sectiune din cand in cand.

"donpetru"
administrator

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc