Sari la conținut


Cavitatia teoria big bang, teoria Mbrane, teoria stringurilor si dark energyPublicat de cavit , 19 decembrie 2016 · 166 Vizualizari
- - - - -
Teoria big bang spune ca universul ar fi pornit de la un primordiu infintit de dens si fierbinte, o singularitate, imposibil de dovedit, dar ipteza ceeeriilui prin cavitarea unui mediu preexistent elimina necesitatea existentei vreunui primordiu.

O neomogenitate, discontinuitate, a mediului ar favoriza aparitia bulei de cavitatie in acel punct dar, nu este necesara.

Bula de cavitatie se expansioneaza preluind energie de la vibratie nu de la ceva din interiorul sau, ecuatia care descrie inflationarea unei bule de cavitatie este aceeasi cu cea stabilita pentru teoria big bang.

Energia care umfla universul cu acceratie exponentiala are o sura clara vibratia care i-a dat nastere aceasta este dark energy.

Teoria crearii prin cavitatie cere neaparat teoria multiversului.

Cavitatia este cel mai nespecific mod de interactiune a unei vibratii armonice cu mediul de propagare si un mod de a genera un spectru de amonice pornind de la o unda pura, aceste armonice sunt stringurile din teoria stringurilor, si pot fi puse in evidenta cu experimente matematice cu gauri negre.

In teorie un mediu nondisipativ are entropie zero, totusi prin cavitatie el poate fi transformat in unul disipativ ecuatia entropiei generate prin cavitatie concoda cu cea a entropiei vidului stabilita de S Howking.

Daca modificam putin modelul cu cavitatie in sensul ca in loc sa pornim de la un mediu izotrop ca in teoria inflationara big bang, pornim de la un mediu anizotrop sub forma de foi, membrane, obtinem teoria m brane, imaginea radiatiei de fond arata o anume anizotropie si inclina spre acesta ultima teorie.

Prin prizma cavitatiei teoria inflationara e un caz particular al teoriei M brane si sunt compatibile cu teoria stringurilor.

Aspectul cavitatie in mediu anizotrop se poate observa simplu folosind o stiva de lamele de microscop imersate in apa, in spatiul dintre ele cavitatia ia aspecte complexe bulele pot fuziona dau structuri complexe.emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc